Den perfekta träningsmaten

Rubrik på en kostföreläsning med Anki Sundin, om maten som ger bäst näring och energi.

Hur du lägger upp kost för träning och återhämtning, om hur mycket protein och vätska du behöver och att anpassa kosten efter dig – inte tvärtom. Allt detta kommer Anki prata om på Sports Club Education söndag 20 mars kl 10.00 – 12.00.

Anki SundinBild från allautbildare.se

Anki Sundin är en av Sveriges mest välkända näringsfysiologer, mycket uppskattad som föreläsare och kursledare, skribent i tidningarna MåBra och Body och författare till ett flertal böcker. Jag har träffat Anki ett par gånger, lyssnar ibland på hennes pod ”Mat & Marginaler” och tycker hon är grym. En riktig kostnörd med stor kunskap in på detaljnivå och vettiga åsikter. Inget snack om mirakeldieter, genvägar eller förbud utan ren kost och näringslära med välmående i fokus.

Ugnsgrillade rotfrukter /Anna LissjanisBra träningsmat behöver varken vara dyr eller tråkig, t.ex. något så enkelt som ugnsrostade rotsaker. Min nya favorit på plåten är färska kronärtskockor i skivor, grillade knapriga i olivolja med flingsalt. Fick hem detta tillsammans med Zetas 5 nylanserade ekologiska grynblandningar tidigare i veckan. Jättegoda de också där ett tips är att blanda dem med pesto, olivolja och ha i en matig sallad.

Vill du följa med mig till föreläsningen med Anki?

Skriv en kommentar och motivera varför så väljer jag ut en av er. Senast i morgon, fredag 11/3 kl 19 vill jag ha din motivering. Det går det även att boka en plats för att försäkra sig om att få lyssna.

  • Var? Sports Club Education (ingång via Gym & Sim), Tellusvägen 21. 186 36 Vallentuna
  • När? Söndag 20 mars kl 10.00 – 12.00.
  • Pris? 395 kr (inkl moms för privatpersoner, exkl moms för företag).
  • Hur? Anmälan mailas till:[email protected]
3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras