Broccolipizza – recept och kommande kostvecka

broccolipizza2

Livet går upp och ner, så även min matlagningsinspiration. Känner du igen det? Ofta får middagarna gå på rutin när det är mycket annat som tar tankeenergi, men efter både jullov och utlandsresa har min inspiration fått ett uppsving. Det är roligt att laga mat igen och jag testar gärna nya recept.

Det har jag utnyttjat lite extra genom att fota flera frukostar, luncher, mellanmål och middagar under förra veckan – måltider jag kommer bjuda på här i bloggen under veckan som kommer. Många mattips blir det under kommande vecka, uppblandat med lite träning och annat, och jag börjar redan idag.

Med broccolipizza. Igår åt vi färdigköpt med mozzarella, parmesan, kycklingfilé, pinjenötter, spenat, chili, soltorkade tomater och rucola (bild på min Instagram Storie). Jättegod, men det var även denna hemlagade broccolivariant.

Jag har tidigare testat blomkålspizza som var en riktig hit och det här är ett liknande recept men med broccoli istället. Lite annan smak också, annorlunda med väldigt gott. Perfekt för dig som älskar pizza och samtidigt vill ha mer av det gröna och sköna. En bra allt-i-ett-rätt som även funkar för dig som inte tål gluten.

broccolipizza

Broccolipizza

Ingredienser 1 stor botten:

 • 1 litet rivet broccolihuvud (ca 180 g)
 • 1 ägg
 • 4 dl riven ost 
 • 1 msk chiafrön (för extra crunchig botten)
 • 0,5 tsk salt

Ingredienser fyllning (min variant):

 • riven eller hel mozarella  
 • rödlök
 • strimlad kalkon
 • körsbärstomater i skivor
 • örtsalt

Gör så här:

 1. Riv broccoli och blanda med ägg och riven ost i en bunke. Sätt ugnen på 200°.
 2. Platta smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-20 minuter i mitten på ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
 3. Lägg kalkon, riven ost, tomater, rödlök, övrigt du önskar.
 4. Grädda ytterligare 5-15 min.
 5. Servera!

broccolipizza_sallad

Ha en go söndag och kika gärna in hos mig för fler mattips under nästa vecka!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras