Helgen ur mobilen #14

anna_terese_lop_soderm

Igår såg min morgon ut så här – trippandes på bara vägar längs både Söder- och Norrmälarstrand ihop med Terese, men idag har jag vaknat upp i en insnöad grå fjällstuga. Jag och familjen är i Lindvallen. Jonas och barnen sover fortfarande och hjärtat gör dubbelvolt vid tanken på en hel veckas skidåkning ihop. Att alla barn är så stora att vi kan åka tillsammans. Att vi inte ens har någon tid för skidskola att passa och kan glida runt som vi känner för.

Riktigt så är det inte hemma med skolor, jobb och hushållsbestyr. Inte ens på helgen då vi har fullt upp med annat..

helgen14

Helgen ur mobilen #14

..tagit till enklast möjliga middagsmat. Kanske tog alla blogginlägg om mat död på min egen inspiration? Eller var det alla möten? Hur som helst landade vi med färdiggrillad kyckling och nudlar i fredags kväll och sushi i lördags. Enkelt och gott!

..storhandlat. Som vanligt. Den här gången även ett och annat vi behövde till vår skidsemester. ”Jag tar alla!” ropade Jonna när hon mötte Jonas med kassarna i hallen. ”Såklart du gör!” sa jag. Min starka, älskade tjej.

..ätit lång halvnakenfrukost i soffan. I lördags hade Jonas två föreläsningar, Hugo och Hampus fotbollsmatcher, vi fick ändå en lugn morgon. Jag gjorde bananpannkaka som vi åt med/utan färska bär. Länge sen för min del och lika enkelt som gott.

bananpannkaka_hallonEn mosad banan, två ägg, en msk chiafrön och kokosolja till stekning. Färdigt på 3 minuter. Här serverat med bär, kokos, pumpakärnor och en vaniljsås av 0,5 dl Gourmet-Pro vanilj från Bodystore.

..jag påbörjade endel blogginlägg, men som vanligt är det svårt på helgerna. Ljudvolymen är hög och jag har inget rum att jobba ostört i. Så vi gick ut istället. Tog en Pokemon-promenad i vårsolen.

..packade. Vet inte hur många underställ och mössor jag fick med, men nu är jag i alla fall rustad för den här veckan. Precis som det kändes märkligt att packa bikini inför vår Gran Canaria-resa för ett par veckor sen, kändes det märkligt att det är SNÖ i andra delar av landet. I Stockholm är det barmark.

..bäddade rent i 6 sängar – lördagens träningspass. Jag fick en snilleblixt att vi kan ta med de redan använda lakanen till Sälen, så kan vi komma hem till rena bäddar efter skidsemestern.

..glassade i soffan med Carteodor och nougatsås, samtidigt som vi skrattade högt åt showen ”Ägd” med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Min vinnande uppladdning inför..

..långpass med Terese på söndag morgon. Hon mailade i lördags och frågade om jag ville följa med. Trots att jag inte sprungit längre än en mil sen i september kunde jag inte tacka nej. Det ÄR verkligen något visst med långpass, speciellt ihop med en vän. Dels känslan att av egen maskin ta sig så långt, dels att hinna prata ordentligt. Vi ventilerade livet medan kilometrarna flög förbi och hemma igen hade jag landat på hela 20. Så glad och tacksam. Både för mina vänner och min kropp som överraskar mig gång på gång.

..åkte bil. Direkt från löpning passade det bra att vila benen 5 timmar mot Lindvallen. Skönt också att alla barnen är så vana vid att åka långt. Inget gnäll mer än på slutet, för alla tänker på våra 10-timmarsresor till Jorm. Fem timmar är en bagatell i jämförelse och alla underhåller sig med varsin iPad (och jag bloggdator).

..landade och gjorde oss hemmastadda i stugan. I år bor vi vid Sälfjällstorget, lugnt och avskilt men ändå nära backen. Så himla mysig.

stuga_lindvallen17

Mer om vår tillvaro här i Lindvallen kommer, men det var i alla fall min helg i korthet. Hur har din varit?

4 kommentarer
  1. Hoppas ni får en kanonvecka i fjällen 😃👍
    Min helg startade med en tre-rättersmiddag med sambon i fredags (vet inte när vi INTE åt tacos en fredag, så detta var en skräll 😂), sovmornar, film, popcorn, choklad, jogg, jobb, trainerpass, scones, söndagstacos (går ju inte vara utan tacos helt 😂) och chokladbollar sammanfattar min helg bra 😃
    En bra helg ❤

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras