FILM: Enbensövningar i superset för rumpa och lår

enbensboj

Att jag har en förkärlek till övningar i cabelcrossen har du kanske lagt märke till? Det gäller även träning för rumpa och lår.

Fördelarna jag ser med en cabelcross är att du kan jobba med relativt lätta vikter, till exempel små stabiliserande muskler i axlarna, och träna jämnt för båda sidor av kroppen. Själv är jag märkbart starkare i höger sida eftersom jag är högerhänt, men det försöker jag jämna ut med  exempelvis kroppsviktsövningar, hantlar och i cabelkrossen där jag kan jobba med en sida i taget. Med en stång eller maskiner är det annars lätt att den starkare sidan tar över som på sikt kan leda till överbelastningsskador.

Men, jag kör även övningar som bara kräver en sida av cabelcrossen fast ändå tränar en sida av kroppen i taget, som det här supersetet för rumpa och lår. Jag gillar när det är smidigt att byta mellan olika övningar och här kan du stå kvar och köra både med fokus på fram- och baksida för varje sida…

Enbensövningar i superset för rumpa och lår

  1. Enbensknäböj för höger sida + benspark för vänster sida i superset
  2. Enbensknäböj för vänster sida + benspark för höger sida i superset

Just de här övningarna är extra bra för dig som har/vill undvika löparknä eller andra knäskador eftersom du tränar upp musklerna som stabiliserar och skyddar knäleden. Även annars är det bra övningar för jämnsidig träning av rumpan och låren.

Lycka till om du testar och ha en fin fredag!

Fler relaterade film- och lästips:

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras