En jobbig alla hjärtans dag

familjen_allahjartans

Det är ju Alla Hjärtans Dag idag.

Dagen då kärleken flödar i hemmen, på stan och i sociala medier. Kanske? Jag har i alla fall både firat med familjen och delat ett par kärleksrelaterade inlägg på Instagram och Facebook, men nu känner jag att det får räcka. Som när du ätit så mycket sött att det klibbar i gommen och du behöver en kontrast till all gullighet. Gärna något starkt..

kb_frontsquat

Jag fick min hårdhet av ett ordentligt styrkepass. Inget gull över huvud taget utan ren hatkärlek. I form av utfallsgång, raka marklyft, kettlebell front squat, hip thrust, draken, enbensböj och rumpspark. Svettigt och jobbigt så att rumpan brände, men med ett lyckligt slut i form av den bekanta powerkänslan. Den jag tar med ut i livet, som ett skyddande filter mot allt som påverkar mig negativt.

vila_kb_bentr

Dagar som Alla hjärtans dag är på gott och ont. Visst är det mysigt lägga extra mycket fokus på dina nära och kära, påminna dig själv om allt du faktiskt HAR, men det är även ok att må dåligt mitt i det hela. Alla dagar är inte på topp – inte ens den speciella hjärtedagen. Alla har inte någon att dela dagen med och på oss som ”borde” vara lyckliga är förväntningarna höga. ”Du som har…..  måste ju vara lycklig JÄMT!”

hjarta_kakaJag är så otroligt tacksam. För att jag är frisk, för min familj, mina vänner och mycket annat jag har omkring mig. Dig som läser till exempel.

Jag tror på att se den inom dig och det du har nära. Kärleken alltså. Absolut ok att dela din kärlekshyllning med andra, ”ju mer du ger – ju mer får du tillbaka” som jag skrev på Instagram, men välj själv hur mycket intryck du konsumerar från andra.

Här vill jag bara ge dig en stenhård KRAM och säga att du är fantastisk och älskvärd – oavsett hur du spenderat eller mått just den här dagen ♥

8 kommentarer
  1. Jenny – ja och jag kan uppleva att det blir lite konstlat. Men mycket av detta är p.g.a. min egen status. Just igår var jag inte på världens bästa humör och därför extra känslig, men jag kan ju också välja att gå in i min egen bubbla, så det är ju ingen annans fel 🙂
   Kärlek är ändå något vi alla mår bra av, men även här går det inte att jämföra sig med någon annan.

 1. Jag är inte så förtjust i att man ska fira något en speciell dag på året och igår kände jag mig bara helt off. Gick in i affären på lunchen för att köpa med mig något gott till kvällsfikat men blev bara trött av att se allt rött de staplat upp i högar. Choklad, geléhjärtan, blommor, små söta nallar och annat. Visst, det är väl trevligt på sätt och vis, men jag blir så trött på att allt ska förstoras upp så mycket hela tiden. Jag tycker om min familj lika mycket alla dagar på året!
  Det blev (endast) ett gäng vaniljhjärtan med hem och alla blev nöjda och glada.

  1. Petra – så känner jag också. Sen bidrog jag ändå själv med kärleksbudskap i sociala medier, men som du skriver – det viktigaste är kärleken som ligger dig nära. I dig själv och din familj, oavsett datum på året.

 2. Synd att ”alla hjärtan ” ska provocera, det är ju inte meningen. Om man tycker att det blir för mycket kan man skärma av. Jag tycker det är jättemysigt att fira kärlekens dag och äta gott och dricka champagne med sin käresta och lyxa i kärlekens teckan. Min dotter gillar att även hon skämma bort sina föräldrar lite extra.

  1. Lisa – jag tycker också det är mysigt att fira med familjen, men tänker på alla som INTE har någon att fira med + att det kan bli lite för mycket. Det är ju ännu mer uppskattat att få kärlek vilken dag som helst. Det jag menar är att det kan kännas lite påklistrat att en dag ska vara så överdrivet ”hjärtig”, men annars är älskar jag kärlek & vänlighet.

 3. Glad alla <3 dag! jag hade nästan glömt bort att det var alla hjärtans igår tills jag var och tränade på kvällen och det bjöds på gelé hjärtan och extra mycket kärlek. Har ingen speciell relation till dagen,vill man inte fira så gör man inte bara.

  1. Tack desamma Pilla!
   Visst är det så, alla väljer själva, men det är svårt att undgå alla hjärtan för den som inte mår bra. Det är så jag tänker & att det därför är både bra & dåligt med dagar där människor blir extra påminda om sin kärlek/brist på kärlek.
   Låter ändå som att du hade en bra dag vilket gläder mig 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras