Kärleksveckan och helgen ur mobilen #47

Inte bara för den som lever i en traditionell relation..

..utan för singelföräldrar, djurägare, naturälskare, livsnjutare..  dig som älskar dig själv! Kärlek alltså. För alla. Med tanke på Alla hjärtans dag – förra veckans stora snackis tillsammans med fettisdagens semlor. Firade du det ena, det andra eller båda? Och hur tänker du om dagar som dem? Trevligt, sorgligt, exkluderande eller onödigt? Jag kan tycka lite av varje beroende på hur man ser det. I slutändan väljer vi själva vad vi vill fira eller inte, men för en deprimerad människa är det svårt att se det positiva i sin egen, eller andras, tillvaro. Därav min kluvenhet. Eftersom jag tänker att vi som är i våra starka perioder har ett ansvar för dem i en svagare.
En lång inledning på ett kort innehåll, men jag tror du förstår var jag vill komma. Att kärleken är till för alla och finns i det mesta om vi vill/kan se det. Och det är något jag tycker att min gångna vecka och helgen innehållit mycket av. På olika sätt.

Kärleksveckan och helgen ur mobilen #47

..Alla hjärtans dag firade vi inte speciellt mycket i år. Jag skrev till mina föräldrar, gjorde våffelhjärtan och fick fina teckningar av barnen, men annars lugnt. Kanske för att jag redan kände mig mätt på temat efter skriverier både på bloggen och SportHälsa? Och kärlekstemat höll i sig hela veckan (och förhoppningsvis livet ut)..

..Tordagsyoga! Äntligen, efter två veckors frånvaro, gick jag och Derin på lunchyoga. De kör fortfarande samma flöde på den klassen vi brukar gå, vilket är bra tycker jag, för då är det bara att flöda med.

..backintervaller i Lill-Jansskogen startade min fredag. Nästan helt ensam i skogen, förutom några enstaka andra med isdubbar på skorna. Trög kropp, men alltid lika skönt att komma ut en sväng.

..hemmajobb och tandläkarbesök. Det är verkligen en förmån att kunna styra sina arbetstider speciella tillfällen, som vid ett tandläkarbesök. Jag skulle vara där kl 11.30 och genom att sitta hemma och jobba sparade jag massor av transporttid.

..Marcus och Martinus i Globen. Junior och Jonna fick konsertbiljetter i julklapp, men sen har Junior ”slutat gilla dom”. Jag försökte verkligen förklara hur häftigt det är med ett live-framträdande, oavsett om man gillar musiken eller inte, men han gav sig inte. Så då gick jag och Jonna själva. Och vilken kväll! Superbra! Jag diggar de där killarna och ännu mer att – det här är bara början på alla gemensamma intressen att dela med barnen.

..styrketräning inledde lördag. Jonas jobbade och de små var hemma med Hugo och Hampus. Mycket fokus på ryggen, men körde även stabiliserande övningar för axlarna, som botten upp-press med kettlebells du ser på bilden.

..fotbollsträning för Junior. För en gång skull hade inte storkillarna någon match eller cup, men Junior tränade i tältet på Hjorthagen som vanligt. Fotboll är inte min sport, men älskar så att mina killar hittat sin grej. Och rörelseglädjen delar vi på, även om min egen helst är utan boll.

..Mellomys med sushi och glass. Nej – jag tycker fortfarande inte musiken är superbra, men älskar stämningen. Att spana in deras klädsel, nervositeten, glädjen hos de som går vidare och att diskutera med familjen här hemma.

..långpass med Terese. Värt ett eget inlägg. På Instagram har jag skrivit lite om det och mer kommer. Kanske kommer i morgon.

..långkok. Satte en järngryta med älgkött på spisen efter löpningen, som fick puttra ända fram till middagen. Blev så gott! Delar med mig av receptet senare.

Tja, det var lite av vad som hänt sen sist. Mycket kärlek och jobb för hjärtat med backintervaller och långpass, vänner, familjemys, älskvärda ätbarheter och musik. Har sån energi efter de här dagarna. Och nu kör vi en ny bra vecka, eller hur? KRAM!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras