Spontanitet v.s. rutiner


Ok, ännu ett inlägg om hur nöjd jag är över min nya rutin med yoga på lördagar, men det ÄR jag! Enormt. Eftersom det nästan var ett år sen jag yogade regelbundet. Har du också börjat hitta några rutiner efter sommaren? Som du trivs extra bra med? Som jag med min yoga?
Så varför ett uppehåll kanske du undrar? Ja, det gör jag också nu när jag är igång, för det ger mig så mycket, men så är det ibland – livet. Du tappar det. I jakten på tiden har åtminstone jag lättare att rusa på i intervaller istället för att ge mig tid för det jag behöver som mest. Den hållbara träningen, balans och distans, som yoga. Den ökar rörligheten i kroppen, vilket jag har nytta av både vid min styrketräning och löpning. Förbättrar andningen, ger corestyrka, balans och inte minst – ett mentalt lugn. Kärlek till mig själv och min kropp som jag gärna sprider vidare till människor i min närhet.
Många plus med andra ord, men jag får hittills bara till en gång i veckan eftersom jag föredrar bokade pass, trots att jag är utbildad yogainstruktör själv. Dels för att det är så mycket lättare att släppa allt annat när någon annan säger åt en vad man ska göra. Dels för den tysta gemenskapen med andra yogis i salen, dels för rutinen.

Första gångerna fick jag övertala mig själv, men efter en månads yogande vaknar jag varje lördag morgon med bilden av detta – lyckan i en mjuk och avslappnad kropp. Av att få sträcka ut, andas djupt ner i magen och komma hem som en nyuppgraderad version av mig själv. En skönare mamma, fru, medmänniska..
Spontanitet är underbart, något jag gärna njuter av på semestern, men rutiner är guld att luta mig tillbaka på med en full agenda. Att inte behöva tänka, bara göra. Och när rutinerna väl sitter finns det utrymme för just det där spontana, eftersom du vet hur lätt det är att återgå till ”det gamla vanliga” igen. Det du behöver för att må bra.

Mina må bra-rutiner hösten 2017

» Yoga. En gång i veckan, vilket är rimligt för mig om helst går på bokade klasser och även har annan träning jag prioriterar.

» Sömn. Klockan 22 gör jag mig sovklar på vardagar, även om jag inte är klar med alla ”borde”.

» Meditation. Innan jag somnar gör jag en 5 minuters kroppsscanning med The Mindfulness App. Den får mig att släppa tankarna på jobb och annat kom-ihåg, att somna lugnt och skönt.

» Vardagsmotion. Träning har jag alltid fått in, men nu när jag har ett så stillasittande jobb märker jag stor skillnad för hur jag mår med lite extra promenader. Åtminstone ett par dagar går jag en sträckan till eller från jobbat, övriga cyklar jag.

Har du några nya rutiner för hösten?

P.S. Jag och kollegorna testar och utvärderar just nu och några av höstens sport-bhar av olika märken. Först ut en från Reebok, så snygg med sina stjärnor och glada färger att jag valde ett smått genomskinligt linne över. Skön vid yoga också, med mjuka, formade kupor och smala axelband. Våra omdömen kommer på SportHälsas sajt framöver, håll utkik om du är nyfiken. D.S.
Kram och ha en skön söndag!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras