4 bästa benövningarna med boll – film

bästa benövningarna med boll

Hej från mig och Lisa med varsin boll!

Coreboll, eller pilatesboll om du kallar den det. Redskapet som hade sitt stora genombrott i början av min PT-karriär för över 15 år sen. Länge sen, eller hur, men tänk – den rullar fortfarande! Ett smidigt redskap att ha hemma, som hela familjen kan ha glädje av för träning, lek eller att sitta på för att stärka hållningsmusklerna när du sitter framför datorn.
Jag använder framför allt bollen vid coreträning, men har även några favoriter för benen med den. I veckans träningsfilm visar jag och Lisa fyra av de jag tycker är absolut bästa benövningarna med boll. ”Bästa” som i att få in flera av kroppens grundrörelser och att engagera hela kroppen. Är det övningar du också gillar att köra, eller har du några andra?

4 bästa benövningarna med boll

  1. Utfall med bålrotation – en övning du kan göra gående eller stillastående beroende på yta.
  2. Höftlyft + lårcurl – suverän för att stärka bäckenmuskulatur och sätet kring exempelvis en graviditet. Blir det för tungt – jobba med enbart lårcurl eller höftlyftsdelen.
  3. Knäböj mot vägg – ännu en bra övning kring graviditet eftersom du kan jobba djupt utan att belasta bäckenet lika mycket som knäböj med vikt på skuldran.
  4. Magliggande benlyft – en riktig ”rumpdödare” som även ger bra träning för ryggen.

Kanske något du kan ha med i din fredagsfys om du ska träna idag? Eller framöver. Hur som helst önskar jag dig en fin dag!

Fler läs- och filmtips med träning med boll

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.