Bästa maten för dig..

..är maten du äter av kärlek och respekt till dig själv och din kropp.

I lagom mängder. Sen spelar det mindre roll vad det är, för om du ska följa dessa ledord vet du. Inte en människa kan ha undgått att vi mår bra av färska grönsaker, mat från hela livsmedel, gärna närproducerat och ekologiskt. Så tar du med tanken ovan, att ”jag vill ge min kropp det bästa” och plussar på din erfarenhet av energi och en god magkänsla, väljer du kanske just något sådant här…

Maten här på Mythos Beach är helt enligt min smak. På buffén finns färska grönsaker, ugnsgrönsaker, grillad fisk, kyckling eller kött, fetaost och oliver och mycket mycket mer. Jag provar lite olika varje måltid, men faller alltid tillbaka till att det som på lunchen ovan är godast. 
…men även det nedan? Jag har säkerligen själv varit med och påverkat den uppskruvade sockerdebatten en gång i tiden, innan jag kom till insikt över hur jag själv vill äta för att må som bäst. Och vad jag vill förmedla till dig som läser. Det är aldrig för sent för en förändring och jag tror inte längre på att specifika näringsämnen är lösningen på allt.

Lika väl som att välja mat för att ge kroppen tillräckligt med fibrer, proteiner, vitaminer o.s.v, tänker jag att vi behöver vi njutning, valfrihet och gemenskap i livet. Inte så att alla måste äta socker, det är upp till var och en tycker jag, men att inte sätta upp förbud som trycker undan din vilja för att ”kroppen ska hålla måttet” (inför andra).
Viktiga aspekter vi måste börja ta med i hälsosammanhang är att eliminera dåligt samvete, ångest, kroppshets och onödiga rädslor för specifika livsmedel. Det som är minst lika skadligt för vår hälsa, men som ofta glöms bort när det snackas om ”bästa maten” för oss.

Mer i min smak. Många av efterrätterna är mer vackra än goda, men en glass är alltid ett vinnande koncept.
Kärlek och respekt till dig själv och din kropp. Vilket är att äta precis det du är sugen på – goda grönsaker såväl som glass. Jag är övertygad om att framtidens hälsomat även har en psykisk dimension.
KRAM och ha en trevlig torsdag  ♥

6 kommentarer
    1. Johanna – ja, så är det! Men lagom är svårt för många och det är då dieter är lösningen. Men som du tror jag inte på förbud, snarare så mycket frihet som möjligt. Gäller allt.. 🙂

  1. Väldigt bra inlägg! Många viktiga och sunda åsikter från dig! Jag har börjat tänka mer och mer så; att äta det min kropp mår bra av, vilket betyder mycket grönsaker och mer och mer vegetariskt. Men också att kunna äta en bit choklad, en glass, en kaka el dyl ibland utan att må mentalt dåligt av det.

    1. Susanne – det är inte lätt om man ska lyssna på alla 1000-tals råd och rön, men lyssnar man och känner sin egen kropp blir det mest rätt. Glad att du hittat ett sätt att äta som du mår bra av!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras