Utmaningen – kul kortspel som aktiverar alla åldrar


Om vi människor spontant gjorde det vi är skapta för skulle det aldrig finnas något som stavades ”träning”. Vi är helt enkelt lite för smarta – och osmarta – för vårt eget bästa. Uppfinner bilar, rulltrappor, telefoner och elcyklar – d.v.s. allt för att slippa det som känns ansträngande. Vilket kan vara skönt för stunden, men ge andra problem på sikt. Men nej, längre träningspredikan än så tänker jag inte ge dig, det här vet du mycket väl. Däremot förespråkar jag att hitta en träningsform som ger dig så mycket positivt att du längtar efter den. Eller något annat som får dig att röra på kroppen utan att du tänker på att det är träning/motion/rörelse.
Några som är experter på det här är barnen, om vi bara ger dem rätt förutsättningar. Vi vuxna har mycket att lära av de små när det kommer till lekfullhet och glädje, det som faktiskt är nyckeln till bibehållen motivation. Och barnen har mycket att lära av oss, varför det är klockrent att blanda olika åldrar, vilket också bygger stark gemenskap.

Utmaningen

En god vän till familjen, en av landets vassaste tränare och lärare hos Jonas på Sports Club Education, Erik Börjesson, har nyligen lanserat kortspelet Utmaningen som vi testat här på Mythos Beach Resort. Det är ett kortspel som verkligen tar alla, oavsett ålder, till lekstadiet och utmanar både styrka, rörlighet och balans på ett kul sätt. Precis det jag själv jobbar med och gärna rekommenderar vidare!

Utmaningen är ett kortspel där du i lag får testa såväl fysiken som förmågan att samarbeta. Ett perfekt spel att köra ihop med familjen, vännerna, jobbarkompisarna eller som inslag vid träningen. Kortleken innehåller 50 olika positioner/fysiska utmaningar där du knappast hinner tänka på att det är ”bra för rörligheten” eller andra typiska vuxenmåsten. Det här går ut på att ha kul och kanske lär du dig även några tuffa trix att styla med.

Jonna drog ett kort med ”strutsen”, där hon skulle plocka upp en mugg med bara munnen, stående på ett ben utan att använda armarna. Vi hade bara vattenflaskor, men det funkar ju lika bra och hon klarade det nästan.

Jag och Jonas drog ett kort med ”människomarklyft”. Här skulle jag ligga utsträckt på marken, rak och spänd så att Jonas kunde lyfta mig som i ett marklyft. Men basketplanen var så het av solen att jag omöjligt kunde lägga mig ner. Dessutom var jag så svettig om kroppen (och Jonas om händerna) så han höll på att tappa mig.

Men jodå! Vi klarade utmaningen, om än inte så stilfullt. Några skratt rikare blev vi i alla fall.
Sugen på att testa spelet, eller ge bort som en rolig present? Här hittar du Utmaningen för 130 kr.
KRAM! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras