FILM: Utfall – min bästa benövning på 7 olika sätt

utfall

Fredag bästa du!

Och jag vill börja med att tacka för input till mitt frågeinlägg. Det är kanon att ha några ämnen jag VET att någon/några vill läsa om inför dagar då jag själv har idetorka. Eller huvudet fullt av annat. Men fredagar har jag som standard att fira med filmvisning. Den här veckan med olika varianter av min absolut favoritövning för ben och rumpa – utfall! En övning som du kan trappa upp eller ner på mängder av olika sätt och i vilken du kan involvera hela kroppen.
Varför jag tycker övningen är så bra? Det är super för kroppen att belasta båda sidor lika mycket för att hålla dig jämnstark och skadefri, vilket du gör vid enbensövningar. Dessutom kommer du åt den viktiga baksidan bra i övningen, du tränar upp balansen, koordinationen, coremusklerna, kan jobba med stort rörelseomfång och variera på mängder av sätt. Träningen blir därmed väldigt tillgänglig då du kan köra den oberoende av redskap eller ytor – och rolig eftersom du kan köra på så många olika sätt.
Här visar jag dig några av alla varianter av utfall som finns. Har du inga hantlar, kettlebells eller coreboll går det lika bra med det du har till hands. En skivstång, smithmaskin, medicinboll, dynamax, TRX eller kanske en stor sten. Så tänk bort det jag använder och in det du vill/har att träna med och var inte rädd att lasta på tunga vikter (i filmen tog jag de små hantlarna som fanns i närheten). Du klarar alltid mer än du tror!

Utfall i 7 olika varianter

  1. Med bakre benet högt
  2. Gång med hantlar och raka armar
  3. Stillastående utfall med vikt på axlarna
  4. Med bakre benet på instabilt balansstöd
  5. Kliv bakåt med bicepscurl
  6. Gång med ensidig belastning
  7. Gång med bålrotation

Prova dig gärna fram och hitta din/dina favoriter till dina träningspass. KRAM och ha en fantastisk fredag! /A

Fler läs- och filmtips

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras