FILM: Mina 6 bästa övningar för triceps

Fredag bästa du!

Snart helg och ännu en vecka bakom oss. Ruskigt hur fort det går med skolor, jobb och andra tider att passa. Känner du också så? Den här veckan har jag ändå kunnat bocka av en hel del jobbuppdrag och annat, vilket är skönt. Ibland känns det som att jag inte kommer någon vart eftersom det hela tiden dyker upp nya saker, men inte nu. Antar att det även har att göra med att jag lärt mig att inte stressa upp mig över att inte ”bli klar”. För nej, det blir jag aldrig och tur är väl det många gånger? Att det finns nya spännande jobbuppdrag, äventyr, upplevelser och mål här i livet.
Även vid träningen. Kroppen har återhämtat sig efter Lidingöloppet och jag har fått nytändning på styrketräning, där jag på ren rutin lägger stort fokus på att träna kroppens baksida. Du vet ryggen, rumpan, baksida lår, axlar och triceps. Sistnämnda vill jag visa dig några av mina favoritövningar för.

Fördelar du får av att träna triceps

= trehövdad muskel, alltså som består av tre delar (medan biceps består av två), och utgör 60% av överarmarnas muskulatur. Fördelar du får av att träna dem är att triceps kan hjälpa framåtroterande axlar att skjutas bakåt eftersom muskelgruppen är nära ansluten till axlarna. De kan även förbättra din hållning och gör dig starkare i samtliga pressrörelser (”putta på bilen som kört fast i nysnön”) och övningar som t.ex. push-ups, militärpress och bänkpress.

Mina 6 bästa övningar för triceps

  1. Dips
  2. Tricepspress från pannan
  3. Smal bänkpress
  4. Smala armhävningar
  5. Tricepsdrag över huvudet
  6. Enarms triceps-kickback

Prova och plocka ut dina egna tricepsfavoriter. Ofta är det teknik och vana som avgör hur bra kontakt du får med muskeln och därmed kan nyttja den i olika sammanhang. Därför går det inte att peka ut en övning som den ”bästa”, det är personligt, men själv föredrar jag övningar där hela kroppen involveras, även om betoning är på triceps. Är det samma för dig rekommenderar jag de fyra fösta övningarna i filmen.
Lycka till med din träning!

KRAM och hoppas du får en fantastisk fredag! /A

2 kommentarer
  1. Tack för bra tips på tricepsövningar! Men vilka snygga tights du har på dig i filmen! Varifrån kommer dom?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras