FILM: 3 styrkeövningar på roddmaskin

Om jag styrketränar på jullovet?

Ja. Men betydligt lättare och kortare pass än veckorna innan jul. Egentligen har jag hur mycket tid och energi som helst, men det ingår också i planen. Just nu – att låta kroppen återhämta sig efter en tung höst och resa hem full av nya krafter. Dessutom prioriterar jag tid ihop med familjen högst, men behöver ändå en stunds ensamtid och rörelse för att må bra, så några pass blir det tillsammans med mer lekfull rörelse ihop med de andra här på Lassebacken.
Första morgonen i Jorm promenerade jag bort till Jormgymmet för ett styrkepass med fokus på underkroppen. Förutom några knäböj med skivstång och liggande lårcurl med boll (bild ovan) körde jag de tre styrkeövningarna du ser i filmen. Jag gillar roddmaskin för lågintensiv konditionsträning och uthållighet, men du kan även köra smarta styrkeövningar på roddmaskin.

3 styrkeövningar på roddmaskin

  • Rear foot elevated split squat
  • Höftlyft med lårcurl
  • Core roll out

Upplägg: Kör alla övningar som ett triset, förslagsvis med 12 repetitioner per övning. Vila någon minut och upprepa 3-4 triset.
Bra träning för både muskler och balans på roddmaskinens rörliga sittdyna. Och för tålamodet, t.ex. inför en fortsatt fröjdefull jul, haha.
KRAM! /A

Fler tips för hemmaträning om julledig?

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras