Sportlovsstart i Svärdsjö – lördag timme för timme

Godmorgon från Svärdsjö!

Som du kanske sett har vi mellanlandat hos farmor Lena här i Dalarna, innan vi bilar vidare till Tandådalen. Svärdsjö ligger ca 3 mil från Falun och ca 26 mil från Stockholm, en lagom tripp att börja med. Som alltid efter kaos innan vi kommit iväg med all packning, speciellt på en skidresa då både under- och ytterkläder är viktiga, liksom alla skidor med tillbehör. Tjafs och sura miner är något jag räknar efter alla gånger, men det tar vi igen sen.

Så fort vi satt oss i bilen släpper spänningarna. Det som kommit med har kommit med, resten får vi väl köpa längs vägen. Och extra mysigt att träffa Jonas mamma, bror och familj på första anhalt. Prata ikapp tiden sen sist vi sågs, chilla och bli bortskämda.

Sportlovsstart i Svärdsjö – lördag timme för timme

frukost dalarna

7.00. Vet inte hur många gånger jag somnade om från kl 6.00 då jag vaknar av min inre klocka. Så skönt att inte ha en enda tid att passa, utan kunna slumra in igen och ha en helt ledig dag framför oss.

8.30. Frukost. När vi väl samlat ihop barnen som sov runt om i Lenas hem. Älskar att dricka te i det stora ölstopet, äta ost- och äggmacka, gröt med keso etc. Sitta i lugn och ro och diskutera annat än ”vem som hämtar” och om ”gympaväskan är packad”.

11.00. Jag och Jonas lämnade Hugo hos kusinerna i Linghed och resten av barnaskaran hos farmor. Sen åkte vi till skidspåret i Vintjärn.

11.20. Dalaskogen bjöd på strålande sol, men surföre. Klev vi det minsta utanför spåret packade sig flera decimeter snö under skidorna, så det gällde att glida fram.

12.00. Visst är det fint ändå, med glittrande vit snö, skog och vi hade inte bråttom. Åkte en tur på ca 15 km utan koll på klockan. Sista veckan innan loppet kommer jag gå på känsla och vila helt från längd sista dagarna.

skidor sportlov annalissjanis

12.30. Gratis ljusterapi, något vi INTE kommer få på Nattvasan, men kanske parterapi? Att kämpa tillsammans de 9 milen genom natten. Som jag skev på Instagram, får se om det stärker relationen eller blir skilsmässa, haha.

13.30. Dusch, mellanmål och häng med barnen som hittade på egna vintersporter i slänten utanför farmors hus.

15.30. Jonas bror Per med familj kom för gemensam middag. Här ser du alla barnen utom kusin Filip.

16.00. Farmor bjöd på sina eftertraktade biffar med stekt lök. Alltid önskerätten när vi är här, bland det godaste vi alla i familjen vet. Recept:

Svärmors biffar

  1. Blanda ströbröd + lite potatismjöl med mjölk. Krydda med örtsalt, Aromat, vitpeppar, kryddpeppar och en nypa socker. Blanda och låt svälla.
  2. Blanda i köttfärs, forma till biffar och stek i ordentligt med smör. Lägg upp i en ugnssäker form.
  3. Häll i lite vatten i stekpannan + en buljongtärning. Häll skyn över biffarna.
  4. Skiva och stek lök. Lägg på biffarna.
  5. In i ugnen på ca 175° tills de ska ätas ihop med kokt potatis och grönsaker.

19.00. Tog det lugnt fram till Melodifestivalen. Jonas fixade chips med dipp och jag snackade med min svägerska. Säger man så om sin mans, brors fru? Sen åkte dom hem och tog med sig Hugo och Hampus som skulle sova över hos kusinerna. Roligt att de är så bra vänner fast det blir sällan de ses. Där har vi en positiv grej med Internetspel – de sitter även och snackar med varandra via spelet. Barnens typ av sociala medier.

20.00. Bullade upp med godis och kollade med ett öga på Melodifestivalen, ett på Junior och Jonna som spexade till låtarna. Alltid mest underhållande, men sista låten med John tyckte jag var bra. Vilken var din favorit, om du såg programmet?

Idag är det dags att åka vidare efter frukost. Vi har tillträde till stugan från kl 16 och innan dess ska vi hyra skidor till barnen och handla mat. Ser så mycket fram emot utförsåkning med barnen och stugmyset.

Kram och hoppas du får en riktigt skön söndag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras