Re-LAX med allt-på-en-plåt-middag

ÄNTLIGEN har vi en fungerande ugn hemma!

Efter säkert en månad utan hade jag nästan glömt hur smidigt det är att laga middag i ugnen, men så kom vår beställda ugn i lördags som jag invigde ordentligt i söndags. Bakade både fröknäcke och gjorde en stor laddning lax & Co till middag. Allt på samma plåt, fisk såväl som grönsaker och potatis, för enkelhetsens skull.

Sen låter jag maten laga sig själv medan jag kan ”slappna av” och göra annat. I ugnen gör det oftast inte så mycket om den råkar glömmas bort en minut för länge och med saftigt, fet lax får dessutom potatis och grönsaker extra god smak.

Re-LAX med allt-på-en-plåt-middag

Ingredienser:

 • 1 laxsida
 • potatis (ca 4 per person)
 • champinjoner
 • paprika (gärna 1 röd och 1 gul)
 • olivolja
 • flingsalt
 • kryddor enligt smak (jag har gärna dill, örtsalt, peppar)

Gör så här:

 1. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
 2. Skölj och skiva potatis och grönsaker. Lägg runt laxen.
 3. Ringla olivolja över potatis och grönsaker. Krydda både fisk och grönsker.
 4. In i ugnen på 250° i ca 20-30 minuter. Kika så att fiskköttet är saftigt och rosa inuti, utan att vara rått. Ev kan du behöva ta ut lax eller grönsaker tidigare och låta resten grillas lite extra.

Ät och njut! Jag kompletterar gärna med citron, vitlökssås och stekt bladspenat som passar bra till. Ett tanketips är ”en mörkgrön grönsak till varje måltid” för extra näring, utan att du behöver vara så noga med exakt vilken.

Bilder från förr, jag orkar inte alltid fota min mat, men det såg liknande ut igår.

Kram! /A

Fler lästips till dagens middag:

3 kommentarer

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras