3 mäktiga vattenfall i Frostviken

vattenfall i frostviken, Anna Lissjanis

Den här sommaren samlar vi på vattenfall!

Du minns kanske att vi besökte ett vattenfall när vi var i Åre, vid Tännforsen? Och det finns gott om vattenfall i Frostviken också, inte långt från Jorm, både på nära avstånd från bilväg om med en lite längre promenad bort.

Ankarede, lappkåtorvattenfall i frostviken

Några vänner från Skåne har hyrt en av min brors stugor och i förrgår tog vi en road trip för att visa några fina platser. Första anhalt var Ankarede, ca 3 mil från Jorm. Där har samerna sitt tillhåll med lappkåtor, flera vandringsleder utgår därifrån och 4 kilometers promenad från parkeringen hittar du..

3 mäktiga vattenfall i Frostviken

Lejarfallet, fikavattenfall i frostviken, lejarfallet

1. Lejarfallet. Det var en svettig och myggig vandring dit, över spångar och rotiga stigar, men väl värt när vi kom fram. Ett lite lägre vattenfall och väldigt vackert. Här stannade vi och fikade innan vi gick tillbaka. Och ännu en gång bevisade barnen hur mycket dom orkar, speciellt lilla Ella 4 år. Att gå 8 km utan problem är ingen självklarhet för alla.

Bilfärden fortsatte sen upp på Stekenjokk (berättar mer om det sen) där vi bl.a. stannade till vid..

Gaustafallet

2. Gaustafallet. Du vet, där filmen med Ronja Rövardotter spelades in. Ett enormt mäktigt vattenfall, speciellt i år då det är respektingivande stora vattenmängder i fjällen. Det här fallet hittar du bara ca 50 meter från bilvägen också, alltså smidigt att ta sig till för dom flesta.

Gaustafallet, HampusGaustafalletGaustafallet, Anna Lissjanis

Kittlande känsla och kul att visa våra vänner. Lite andra vattenmängder än i Forsakar, Skånes högsta vattenfall.

Fler fall än detta blev det inte den här gången, men ännu ett vackert vattenfall i Frostviken är..

3. Brakklåfallet. Det ligger bara ca 1,5 mil från Jorm och någon kilometers promenad från parkeringen.

Även detta fantastiskt fint och även med badvänliga små gropar av vatten. Dom här bilderna är 2 år gamla, men vi brukar alltid ta en tur dit. Om inte bad lockar är det kul att kasta macka med skifferstenarna längs älven.

Har du några vattenfall i dina trakter att rekommendera? Eller något du drömmer om att besöka? Kram! /A

4 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras