FILM: Helkroppspass med GymRings – 7 övningar

gymrings

GymRings eller om du bara kallar det ringar?

Det är många som hyllar det träningsredskapet. GymRings används mycket inom crossfit, men även på andra gym och för hemmaträning. Och efter att själv ha provat under några pass på Lassebackens utegym förstår jag varför. Att träna med ringar är verkligen rörelsefrihet och det går både att träna riktigt tungt och jobba med lättare prehabövningar. Även att bara hänga och leka. Barnen älskar dom och svingar sig lika gärna fram och tillbaka i ringarna som gungorna bredvid.

Fördelar med ringar?

Ringar är instabila och därför aktiverar du dina coremuskler väldigt mycket. Dessutom har redskapet två fästen, vilket gör att du tränar kroppens sidor lika mycket. Till skillnad mot TRX, SlingTrainer och andra suspension trainers är handtagen hårda också, vilket gör det enklare att köra övningar som exempelvis chins, dips och muscle ups. Redskapet tillför alltså ännu fler övningar, utöver dom vanliga du kan köra med sling trainers och gummiband.

gymringsNågra muscle ups klarar jag inte än, men tog mig i alla fall upp i den här positionen. 

Det har blivit några pass med ringarna här på Lassebacken och tidigare i veckan filmade jag även några extra övningar som läsare efterfrågat. Ett helkroppspass, men du som jag kan välja ut dom övningar du vill och komplettera med egna.

Helkroppspass med GymRings – 7 övningar

 1. Chins
 2. Overhead squat
 3. Push-ups
 4. Split squat
 5. Hög rodd + excentriska, omvända flyes
 6. 180° sidorotation
 7. Plankpik + push-ups

Cirkelupplägg för hela kroppen: Kör alla övningar direkt efter varandra i en cirkel, där du tar pauser vid behov och vilar 1-2 minuter mellan varje varv. Upprepa 3 varv.

Kontrastupplägg: Kombinera 3 övningar du tycker är tunga med 3 lättare och kör direkt efter varandra. Vila 1 minut mellan varje omgång och upprepa 3 gånger per superset.

Lycka till med din träning och hoppas du får en härlig fredag! /A

P.S. Fler övningar med GymRings hittar du här och ett annat smidigt pass vid gungställningen här. D.S.

2 kommentarer

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras