Att vara förälder 2019

”Att vara förälder 2019:

Se till att dina barns fysiska, emotionella, fysiska, psykiska, mentala, näringsmässiga, sociala och spirituella behov är tillfredsställda utan att varken överstimulera eller understimulera dem i ett hem fritt från skärmar, transfetter, socker, kött, palmolja, plast, damm, avgaser och processad mat.

Tidigare generationers föräldrar:

Ge dem mat ibland.” /Vivi Wallin

Följer du inte redan Vivis instagramkonto mammasanningar så gört. Även du som inte är förälder själv, p.g.a. skratt av igenkänning även inför dina egna eller andra i din närhet. Och jag blir så glad över alla slags konton som sänker ribban och får oss att inse att vi faktiskt är rätt bra ändå. Även om inget sker enligt regelboken.

– Kan du inte baka oftare, som alla andra mammor? tyckte Hampus buttert en dag. Och det är märkligt hur såna ord kan sätta sig, även om jag vet att jag gör mitt bästa. Så när han hade namnsdag i torsdags passade jag på att överraska med en kladdkaka.

Mitt bakande går i perioder, även om jag tycker det är kul. Och gott. Den här blev riktigt lyckad, både i konsistens och mottagande. Hampus och syskonen var helt till sig av den sockriga läckerheten, ”TROTS att det inte var fredag och man får spring i benen inför läggningen”.

Trots att jag som förälder borde: ”se till att mina barns fysiska, emotionella, fysiska, psykiska, mentala, näringsmässiga, sociala och spirituella behov är tillfredsställda utan att varken överstimulera eller understimulera dem i ett hem fritt från skärmar, transfetter, socker, kött, palmolja, plast, damm, avgaser och processad mat”.

Nja. Jag tänker att alla föräldrar vill sina barns bästa och gör så gott dom kan utifrån förutsättningarna. Ofta enligt arv från sin egen uppväxt, men ibland kantstött eller boostat av olika erfarenheter.

Jag är kanske inte värsta bullmamman, men försöker visa min kärlek på andra sätt. Hemma hos oss är alltid kompisar välkomna, det är stimmigt men glatt, fullt av rörelse, humor och humör. Och visst får jag töntstämpel av barnen ibland, men Jonna kryper lika ofta ner i sängen hos mig om kvällarna och säger att jag är ”världens bästa mamma”. Även dagar då jag inte levt upp till en enda av 2019s kriterier för föräldraskapet och är på ett uselt PMS-humör. Då blir jag 1. förvånad, 2. rörd och 3. bölar lite inombords av kärleksöverflöd och kramar henne hårt.

Fördelen med att inte bjussa barnen på allt är också att dom lär sig göra det själv. Hampus bakade ju en superfin sockerkaka när vi var på Åland och Jonna dessa muffins igår. Så stolt. Så gott. Och blir du också sugen hittar du recept på alla godsakerna via länkarna.

Kram alla fantastiska, bäst på era egna sätt som vanligt! /A

Fler lästips:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.