Förlåt, det är trötthet, inte du

”Förlåt för vad jag sa när jag var hungrig”

Har du hört det citatet? Samma kan användas vid stress, trötthet eller annat gnag. Saker som trubbar och avskärmar oss, även från det och dom mest betydelsefulla för oss.

I torsdags fick jag en typisk attack av dåligt föräldrarsamvete efter en kväll med just trötthet. Du såg kanske att bästa Terese bok nu finns att förhandsboka? Jag fick reda på det då och utan att kunna styra mina känslor hugger det till när jag tänker på min saknade vän. Blir låg och ledsen. Känner en så stor frustration över orättvisan jag inte kan påverka, Terese liv och hennes familjs säkert 1000-dubblade sorg mot min. Att inte hon är här och får se, känna på, fira och ta emot alla grattis för sin fantastiska bok. Hennes 5e, sista och inte minst viktiga.

Jonna hade målat med vattenfärg, ”som du mamma”, och var så stolt. Jag mumlade något frånvarande om ”fint”. Tiden gick snabbt den kvällen men jag hade fastnat i soffan, allt blev försenat och läsläxan var inte läst. ”Vi läser dubbelt länge i morgon” sa jag och pussade godnatt.

Jag var så trött, men hade svårt att somna den kvällen eftersom att tankarna snurrade och tårarna trängde sig igenom de slutna ögonen. Som så många gånger under våren, nu allt mer sällan, även om jag inte saknar Terese mindre nu än då. På det skuldkänslorna inför mina barn där och då.

Har inget vackert slut på den här sagan, men gissar att jag inte är ensam om liknade scenarion? Och jag tror verkligen på att även dela bitar som inte är solsken och fredagsmys. Dagen efter kändes allt i alla fall bättre, vi både målade ihop och läste extra länge. Sömn ÄR mirakelmedicin mot mycket och du med brist på dina basala behov är INTE ditt rätta jag. Kom ihåg det och var snäll mot dig själv när livet utmanar. Jag lovar detsamma.

”Det är trötthet, inte du..”

Kram! /A

Fler läs- och lyssnartips:

4 kommentarer
  1. Ooh ja, sådana där dagar har vi alla. Men förstår ändå känslan av dåligt samvete. Även om man inte borde ha den, kan man inte riktigt låta bli.
    Massor av kramar! Hoppas ni fick en kanonfin dag/dagar efteråt. 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras