Tabatapass utan vikter – tidseffektiv träning för puls och styrka

Tabatapass har sina fördelar.

När du har ont om tid, låg motivation, känner dig ofokuserad eller om du helt enkelt gillar pass med ös är tabatapass suveräna. Dessutom kan du sätta ihop dom helt utifrån dig själv. Om det är något specifikt du vill träna, som kondition eller styrka, eller beroende på vilka redskap du har tillgång till.

Tabatapass, eller tabatintervaller som det ofta kallas, är snabb och effektiv träning med 20 sekunders arbete på maximal intensitet följt av 10 sekunders vila x 8. Vid tabataintervaller är det en tabataapp som styr, så du behöver ”bara” lägga allt krut på att köra. Och med tanke på dig som är hemma med höstlovsbarn eller även annars kör hemma/utomhus har jag valt ett tabatapass utan vikter från PT-onlinearkivet. Ett med både puls och styrka för allsidighetens skull.

Ingen tid att tänka, tveka och sega ut på träningen. Perfekt pass när du vill hålla pulsen uppe och träningen kort. Ett övningsvarv tar ca 5 minuter och samtliga övningar 40 minuter.

 

Tabatapass utan vikter – 8 x 20 sek med 10 sek vila mellan varje

 1. Prisoner squat – ner i en djup knäböj med händerna bakom nacken, hoppa upp.
 2. Fyrfota axelpress – så många med benen högt du orkar, kom sen ner i en vanlig armhävning om du behöver.
 3. Hoppande utfall – från splittposition med benen till hopp och landning i utfall med andra benet fram.
 4. Dips på bänk – gör lättare genom att flytta fötterna närmare rumpan, för tyngre sträck mer på benen och kom upp med dem högt.
 5. Burpee situp – från stående kommer du ner, rullar bakåt i en situp med fart så att du kommer upp igen. Klappa över huvudet och upprepa.
 6. Mountainclimber med armhävning – vid hög plankposition drar du knät mot armbågen på båda sidor, sen ner i en armhävning. Upprepa.
 7. Båten med sidorotation – med eller utan något tungt i händerna sitter du i båten och roterar sida till sida.
 8. Diagonal handstående planka – vid hög planka sträcker du motsatt arm och ben, byt sen sida o.s.v.

Låt tabataappen styra, sätt på skön musik och ba KÖÖÖR! ♥/A

Fler tips på tabatapass

1 kommentar

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras