Yogaprogram till din hemmaträning – 16 välgörande positioner

Yoga.

Kanske enklaste träningsformen att få till där hemma, men tro mig – jag vet hur svårt det kan vara med motivationen till ett yogaprogram eller annat hemma. Jag föredrar själv att träna i en miljö som är förknippad med annat än att chilla framför Netflix, hänga tvätt, äta, sova..  Men när det inte finns några bättre alternativ tar jag mig i kragen och skiter i alla mindfucks. För det handlar ju sällan om praktiska problem.

Många träningsanläggningar och specifika onlineträningsföretag erbjuder bra pass att köra hemma, men för dig som vill träna helt på egen hand – här hittar du några punkter med hemmaträningspepp och nedan ett yogaprogram att ladda ner. Passar även dig som inte brukar yoga men vill mjuka upp kroppen lite. Sätt på skön musik, följ instruktionerna och ta några djupa andetag i varje position. Lovar att lite av all stress släpper, både fysisk och mental, samtidigt som du ökar din styrka (framför allt i coremusklerna), balans och rörlighet.

Yogaprogram till din hemmaträning – 16 välgörande positioner

 • Stående framåtfällning
 • Kobra
 • Fyrfota –> hunden
 • Tigern: fyrfota –> bensträck –> knä mot mage
 • Krigaren
 • Planet
 • Dubbel vinkelposition
 • Huksittande –> sträck
 • Båten
 • Halv brygga
 • Skulderstående –> plogen
 • Sittande sidovridning
 • Dynamisk ryggradsrotation
 • Fjärilen
 • Universalpositionen / liggande sidotwist
 • Vagga –> vila

Upplägg: Håll 3-5 djupa andetag i varje position eller fler om du önskar. Upprepa för båda sidorna och gör rörelserna fler gånger om du har lust, tid och behov. Fritt fram att spara ner bilderna och du hittar dom även på min Instagram om det är enklare att kika där.

internationella kvinnodagen

En perfekt träningsform där alla kan vara med. Jonna joinar mig gärna en stund när mattan rullas ut. Mysigt. Kram! /A

Fler yogaprogram och relaterade lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras