Yogafilm för löpare

Yoga måste inte vara humflum eller timslånga flöden.

Så inleder jag ett inlägg jag skrivit på YOGOBE´s blogg idag. I det beskriver jag hur det var för mig då jag kom igång för många år sen, men att jag haft samma tröskel att rulla ut mattan efter andra avbrott kring mina graviditeter och nu senast rectus diastasopertionen.

För det är inte helt lätt att komma igång med hemmaträning – trots att du har tid och utrustning. På gymmet finns inte lika mycket som distraherar, du kommer i rätt stämning och blir peppad av alla andra. Hemma däremot finns ofta tusen saker som lockar mer eller ”borde” göras.

När det dessutom gäller yoga, d.v.s. inte den där ”endorfinsprutande puls- eller styrketräningen” som du snabbt kan slänga in mellan tvätt och matlagning, är tröskeln ÄNNU större – speciellt för oss som är vana vid riktigt tuff fysisk träning. Läs mina ”kom-igång-tips för yoga hemma” på YOGOBE´s blogg här, varav ”Yoga for athletes” är ett.

Merrell + yoga /annalissjanis.se

Yogafilm för löpare

Under min praktiktid på YOGOBE kommer jag prova på olika former av yoga och testa deras olika filmer. Första veckan har jag kört ”Yoga for athletes”, d.v.s. yogapass som är lättare att ta till sig som utövar en annan idrott, som gynnar dig fysiskt, går lätt att slänga in i anknytning till din övriga träning men som även ger mental vila. Perfekt för dig som är en prestationsmänniska och vill ha fysiska resultat att börja med fokus på de rent fysiska fördelarna, sen kommer de mentala på köpet efter ett par gånger. Effekter som både får dig att må bra rent personligen och prestera bättre i din övriga träning.

Jag har även filmat ett av yogapassen. En ”IRL copycat” av hemmayoga med YOGOBE för dig att hänga med på. En sekvens på knappt 18 minuter anpassad för löpare som stärker andetag, core och balans och ökar rörligheten i höfter och baksida lår.

After run: perfekt avslutning på ett löppass

Ledsen för lite knastrigt ljud när jag pratar, men nu har jag lärt mig till nästa film. Stäng av ljudet helt om det stör. Jag planerar även för en ”yoga för skidåkare”-film. Låter det intressant?

Och för dig som vill ta del av fler yogafilmen bjuder YOGOBE mina läsare på 2 veckors gratis medlemsskap. Koden är LISSJANIS (stora eller små bokstäver spelar ingen roll) och ger 14 dagar helt gratis och utan bindningstid vid skapandet av ett nytt konto. Den här koden fungerar för dig som skapar ett konto för första gången hos YOGOBE. För frågor – maila mina kollegor Bianca och Camilla på [email protected].

Namaste!

6 kommentarer
  1. Jag tänker hela tiden att jag borde och skulle må bättre av att yoga men det är så svårt att börja med det. Kanske skulle testa någon av dem du nämnde, för löpare eller atleter. Jag är stel som ett kylskåp… kan jag klara det ändå?

  2. Ohhh, nu finns det ju egentligen inga ursäkter… för något år sedan hade jag ett visst yogaflow men har bara kommit längre och längre bort. Ska bara känna in yogalusten. (Jag som sa hej på gymmet förra helgen och blev ju lite starstrucked 🙂 -vi ses säkert snart igen!)

    1. Snorkkis – nej, nu är det bara att köra! Ge det en chans i alla fall så ska du få känna hur skön du blir i hela kroppen & sinnet 🙂

      Är glad att du kom fram på gymmet! Vi ses säkert där fler gånger. Kram & ha en fin söndag!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras