Denna tål att upprepas!
Hur du av enbart 2 ingredienser skapar läskande, god vardagsglass. Flera har efterfrågat mellanmålstips inför sommaren och jag kommer sammanställa mina bästa i ett inlägg sen, men den här är värd ett eget.
Speciellt Jonna har svårt att äta på morgonen, men gillar frukt – ja allt som är lite sött. Och är det något som slinker ner lätt är det glass, vilket gav mig en idé om denna vardagsglass. Du kan inte jämföra den med gräddglass smakmässigt, mer som isglass och mindre söt, men en roligare form av mellanmål än en vanlig frukt. Perfekt om du också har en liten ”musätare” hemma (eller du själv), dessutom svalkande gott sommartid.
Läskande vardagsglass
Ingredienser (måtten behöver inte vara exakta):
- 2 dl vaniljkvarg
- 2 dl frusen frukt/bär
Gör så här:
- Mixa ingredienserna till en jämn, tjock smet.
- Häll i formar och frys in minst 1 timme.
- Om svårt att få ur formen, låt varmt vatten rinna på formen tills glassen lossnat.
- Ät och njut!
Jonna äter ofta denna vardagsglass till frukost och rekommenderar mango. Annars är även hallon en favorit, eller att du blandar olika frukter och bär som en smoothie och fryser in. Det fina är att du kan ta nästan vad som helst för ökat energiinnehåll eller vad du önskar. Ett par matskedar vaniljproteinpulver, banan, kokosolja, nötter, doppa i choklad med kokos… bara fantasin sätter stopp.
Kram! /A
Perfekt tips! Tackar😊🌟
Roligt att du gillar det Karin!
Å, så gott det låter!
En fråga, hur gör ni med hallon? Själv har jag inte vågat äta hallon direkt från frys utan kokat dem först. Stod på paketet, då just frysta hallon brukar ha magsjukebakterier. Kanske det inte gäller alla hallon?
Kram
Oj, det har jag inte ens tänkt på. Vi har inte kokat våra, men det kan man ju göra för att vara på den säkra sidan. Kram!