Starkt och friskt hår efter sommaren – 8 knep

friskt hår

Har du slitet hår efter sommarens sol, vind och bad?

Mitt var ordentligt tilltufsat i topparna och precis som kroppen gillar jag känslan av starkt och friskt hår. Därför var det så skönt att gå till min frisörstjärna Eleonor på salong Nytid i torsdags. Få bort allt slitet, plus lite ljusare och piggare utväxt. Lite som en del av höstens upprensning och nystart, håller du med? Sen vill man (jag) såklart gärna behålla ett starkt och friskt hår även fortsättningsvis. Här är några knep som Eleonor och jag pratade om.

Starkt och friskt hår efter sommaren – 8 knep

1. Behandla håret som en ”kattunge”. Försiktigt, t.ex. som i att krama ur vattnet med en mjuk handduk istället för att ta i och ”rufsa runt”. Massera hårbotten, skicka kärleksfulla tankar, ge det återhämtning och byggstenar via allsidig mat.

2. Använd produkter som passar ju ditt hår. Alla är vi ju unika, så även våra hår och detfinns en hel djungel av hårprodukter. Prata gärna med din frisör om vilka som är rätt för just ditt hår.

Jag köpte med mig rekommenderade produkter från Oway. Helt organiska utan skadliga ämnen, istället skonsamma och stärkande. På bilden en återfuktande proteinspray och återuppbyggande schampoo för torrt och skadat hår. 

3. Köp mjuka och spännen utan metall. Det är lätt att skada håret om det är något hårt som skaver på det, speciellt för oss med lite finare, känsligare hårstrån.

4. Borsta med en naturborste. En naturborste med svinhår är kanon, speciellt om du är håröm. Då reds inte håret bara ut enkelt utan att göra ont, det ger även glans och känns friskare.

5. Undvik att styla med värmeprodukter. Som hårtork, hårfön, platt- och skruvtång. Föna i så fall håret så kallt som möjligt, använd hårvårdsprodukter med värmeskydd och/eller använda en naturborste för att få håret bli plattare.

6. Unna dig hårinpackningar. Visst, det blir ytterligare ett steg och kan ta tid om inpackningen ska sitta i ett tag, men åtminstone en gång i veckan är bra. Ett knep kan vara att sova med den om du inte har möjlighet att ta hand om håret dagtid.

Ytterligare en fantastisk produkt jag testat inne är Oways återuppbyggande inpackning med fibrer för skadat hår. Den har jag verkligen gjort skillnad för mig tidigare, med glansigt, starkt hår som resultat.

7. Använd solskydd. Precis som till din hud finns bra produkter som skyddar mot solens starka stålar. Nu går vi mot mörkare tider, men solen bränner fortfarande och du har kanske en utlandsresa framför dig?

8. Klipp dig med 2-3 månaders mellanrum. Detta kan såklart variera beroende på frisyr och hårkvalitet, men att undvika för slitna toppar kan även minska trassel och håravfall.

Resultatet: Lite ljusare, kortare och friskare hår, men eftersvettningarna från dagens backintervaller var inte nådiga under salongkappan, haha. Nåväl. Lätt fixat med en 2a dusch hemma sen och annars kände jag mig betydligt fräschare än med det slitna. Som vanligt efter Eleonors rekommendationer och sax.

friskt hår

Dessutom är det Eleonor som hjälper mig ta alla bilder. Tanken bakom denna var att sätta mig på huk och gulla med hennes lilla hund, men där tog kamerans batterier slut.

Kram! /A

P.S. Vill du ta reda på om ditt hår matchar din personlighet? Läs det här inlägget. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras