Frisyren och mammamagen – helgen ur mobilen #71

Att känna sig som en filmstjärna för en stund..

Lite så tycker jag det är att slå sig ner i frisörstolen och bli ompysslad. Håller du med? Ändå blir jag så rastlös efter en stund, om det drar ut på flera timmar. Samtidigt alltid lika fint med en längre pratstund med min vän Eleonor som jag klipper mig hos på Salong Nytid. Och jag går alltid därifrån lika nöjd som jag ser ut på bilden. I övrigt kan jag summera helgen så här, som vanligt med start i mitten av veckan då jag tycker man kan säga att den börjar..

Frisyren och mammamagen – helgen ur mobilen #71

 • Torsdagsintervaller. För ”kan jag verkligen springa fortfarande?”. Jag hade inte sprungit sen vi var i Jorm p.g.a. stramande baksida lår och ville testa inför lördagens lopp. 10 x 1-minutersintervaller bevisade att benen funkade.
 • Lugn fredagsfys och hemmajobb. Jag körde ett pass med lätt överkroppsstyrka och mycket rörlighet inför lördagen. Sen var det fokuserat jobb som gällde.
 • Mammamagedagen. Som vanligt ville jag vara med och uppmärksamma dagen om kvinnors rätt till hjälp med sina mammamagar. Jag blir så arg över att gravidrelaterade problem ofta anses som något ”kvinnor får räkna med”. Därför behöver vi lyfta frågan! Du som läst bloggen kommer kanske ihåg inlägget om min egen mammamages resa och jag är en av de lyckliga som fått hjälp. Nu är det också så häftigt att jämföra magen idag mot för 8 år sen. Skillnaden ser du på bilden överst i högra hörnet, tillsammans med magens innehåll. Helt sjukt att de här stora barnen och deras syskon legat där inne! ♥
 • Frisörbesök. Som sagt. Den här gången bara toppning, eftersom jag vill behålla håret såpass långt att jag får upp det i en tofs under sommaren. Ändå kände jag mig som ny efter Eleonors styling. Borde lära mig – eller framför allt ta mig tid – att fixa frisyren lite oftare.
 • Sushi for 6. Vår vana att köpa hem shake mushi och sushi en gång i veckan är inte gratis till en stor familj, men så värt. Vi går extremt sällan ut och äter, varken jag eller Jonas är ute och festar eller shoppar värst mycket. Men mat – det lägger vi gärna pengar på, liksom barnens idrott.
 • Bratzy. Spelade en ”överklassversion” av Yatzy som alla i familjen älskar. Med guldtärningar.
 • Tjejmilen 21k. Ja, det loppet kan du läsa om här. Jag blir fortfarande lika glad när jag tänker på dagen.
 • Gräsänka. Jonas har varit med jobbet i Oslo lördag och söndag, så då blir det enklas möjliga här hemma. Vilket ingen klagar på. När jag sprang loppet gjorde barnen nudlar och annars har vi levt på rester från frysen. Lika gott det med färska grönsaker och annat piff.
 • Bowlingkalas och solig promenad. Söndag morgon var jag rätt sliten efter loppet. Det fick bli en lugnt förmiddag hemma och sen var det dags för kalas för Junior och Jonna. Då passade jag på att ta en promenad runt Gärdet, fånga lite sol och få cirkulation i benen.

Det var min helg i det stora hela. Hur har din varit? Berätta gärna. KRAM! /A

2 kommentarer
  1. Hej Johanna! Vi köper den på Itamae Sushi vid Odenplan i Stockholm. Finns även på Arlanda har jag sett. Och själva rätten heter ”Shake mushi”. Beställ gärna med extra sås (kostar 10 kr med SÅÅÅ värt, för det är den som gör rätten 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras