Recept på enkla bars – rischoklad med valfri powerboost

Godis eller bars?

Rischoklad av puffat ris funkar för både. Sistnämnda – en klassiker jag själv åt som barn. Som slungar mig tillbaka till då jag bodde hos min farmor och farfar. Gården på Lassebacken i Jorm renoverades, så min familj var inneboende hos dem något år. Jag minns hur jag satt i kökssoffan och ”fikade” puffat ris ihop med min farfar. Han drack kaffe, jag och mina syskon åt riset på ett kaffefat. Saknar honom och hans humor, men varma minnen lever kvar. Och puffat ris i matbutikerna.

Bilderna är några år gamla som du ser på barnen, då jag kom på att vi kunde göra eget lördagsgodis av en påse vi hade hemma. Barnen gillar att pyssla i köket, speciellt Jonna och Hampus. Dessutom smakar saker oftast en smula bättre när en gjort det själv, kryddat av eget tålamod och förväntan.

rischoklad
Vi smälte helt enkelt mjölkchoklad över ett vattenbad på spisen. Rörde ner puffat ris och lät klickar av blandningen stelna en stund på en plåt i frysen. Det var då jag kom på att du även kan göra enkla bars på liknande sätt.

Recept på enkla bars – rischoklad med valfri powerboost

Ingredienser:

  • Puffat ris
  • Choklad (med eller utan socker)
  • Om du vill: hackade nötter, torkad frukt, frön, chokladproteinpulver som du rör i den smälta chokladen

Gör så här:

  1. Smält chokladen.
  2. Blanda ingredienserna av valfri mängd.
  3. Låta bitarna stelna.


Tadaa! Rischoklad – billigt och gott som godis eller energibars. Passande att slå in i smörgåspapper och ta med att äta i samband med träning eller andra utflykter. Gó helg! /A

Gillar du rischoklad rekommenderar jag även:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras