Allt annat än sport – bildbomb från Jorm

≈ 80% av det du ser i flödet..

..stämmer INTE med verkligheten. Bilder av sport, träning och annan action alltså. Det är bloggens huvudtema, men betyder inte att jag ägnar all tid åt det som du säkert förstår. Tänker ändå att det kan vara lugnande att se ibland också? Och jag brukar ju ge dig en inblick i min vardag vid mina ”helgen ur mobilen”- och ”veckans”-inlägg, men här kommer även bilder från hela förra veckan. Det här har vi sysslat med mest.

Allt annat än sport – bildbomb från Jorm

Äter.

Inte mer än vanligt kanske, men betydligt längre. Frukost, lunch och middag sitter vi i timtal och pratar. I alla fall vi vuxna och allt mer Hugo, medan dom små hinner springa iväg en sväng och komma tillbaka för några tuggor till. Faktiskt något av det jag tycker är allra bäst med dagarna i Jorm, att umgås på ett avslappnat (+ gott) sätt och snacka ikapp. Ännu mer efter allt kring Covid-19.

Ibland ute. Ett par dagar har vi grillat varma mackor och korv till lunch.

Och en dag julafton i repris. Eftersom jag och barnen missade mammas julmat 2020 firade vi i efterskott med lite av det allra godaste. Ägghalvor med majonäs är en favorit men ingen konst att fixa dagligen. Revben med brunkål däremot.. så gott, sjukt efterlängtat.

Vara ute.

Utan större mål än just det. Sen kommer lekar och samtal av sig själv. Att gå – eller åka – ner till båthuset vid sjön gillar alla. Jag tänker att det är det behagliga lugnet av vattnet, just nu i frusen form, man automatiskt plockar upp.

Och ovanför gården finns den perfekta lekbacken för snowracers, slalom, t-fat m.m. Jag kör ofta taxiskoter, men ibland pappa så att jag kan tolka upp och ta några sköna skidsvängar ner.

Innepyssel.

Pussel. Jag och mamma har hittat fram fler fina mattor farmor vävt till mitt Stock Home, chill och jobb (jag) framför våra skärmar..

..bakar. Fröknäcke och rödavinbärspaj bl.a.

..får frisering. Alla barnen utom Hugo blev klippta av min allkonstnär till mamma.

..läser läxor..

..och spelar PrimeTime. Frågesport uppkopplad mot varsin app som alla i familjen tycker är kul. Vi hjälps åt, men vinner sällan.

Det var lite av allt vi gjort förutom att sportlovssporta. Och igår lämnade vi min kära barndomsby för en heldag med bil och tåg till Stockholm, med lika blandade känslor som veckans väder. Vi fick allt mellan regn, snöstorm, sol och stillsamma flingor. Precis så bubblar det inombords av sorg att lämna och kittlande förväntan inför våren i stan. Tacksam till 1000 för dom som står mig nära och livets coola kontraster.

Nu ska jag ut och rasta benen innan barnaskaran vaknar och efter en vilodag med knappt ett steg och 11 timmars resande. Ser fram emot pigga backintervaller och att inspektera hur långt våren kommit i min skog. Kram och hoppas du får riktigt fin söndag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras