Open 21.1 – utmaning till dig som gillar att ”klättra på väggarna”

Istället för att GÅ in i väggen kan du klättra baklänges med fötterna före uppför den 64 ggr. Plus några 100-tals hopprepshopp emellan.

Crossfit open 21.1. Har du provat? Om ja, vad tyckte du? Jag gick in för wodden med ”hur svårt kan det va?”, men jo – den där väggen alltså… att komma in med händerna hela vägen till linjen någon dm från väggen, ut igen till den andra och ner platt med bröstet mot golvet mellan varje klättring. Eller kravling. Jag kom till nr 6 av dom 15 wall walksen (25 totalt) innan tiden var lika ute som.. ja, du ser.

Främre makeringen ska vara i linje med dina axlar när du ligger med fötterna mot väggen och inre ca 3 dm ut från väggen. En godkänd repetition är när du nuddar båda linjerna och bröstet i golvet, annars inga teknikregler.

Sugen på samma utmaning i helgen? Du behöver bara ett hopprep, en vägg, energi och pannben. Så här gör du:

Crossfit open 21.1

1 wall walk
10 double-unders
3 wall walks
30 double-unders
6 wall walks
60 double-unders
9 wall walks
90 double-unders
15 wall walks
150 double-unders
21 wall walks
210 double-unders

Time cap: 15 minuter

Oklart? Tydligare instruktioner för Open 21.1 hittar du här.

Hej puls. Hej axlar. Hej ramla ner i en svettig pöl efteråt. Dock självvald, oförskämt nöjd sådan och betyder roligare än att gå in i väggen (som jag också provat), speciellt ihop med henne där. Och vad vet jag – kanske receptet ovan hjälper mot det andra? Om man ligger kvar som på översta bilden och vilar ett tag innan nästa omgång.. 😉

Skämt åsido. Mental utmattning är inget att leka med, inte fysiska ”in-i-kaklet-pass” som open 21.1 heller. Och båda kan va jobbiga, men ge erfarenhet och/eller olika former av kraft. Med tiden. Med dom/det runtomkring. Och vila/annat emellan – helgens plan. Vad blir ditt nästa pass? Puss och kram! /A

Fler korta träningsutmaningar med ös hittar du här:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning