Skidtur över Blåsjöfjället med bångstyrig känslostorm

skidtur

”LIFE GOAL”..

..tänkte jag när min äldste son – mer intresserad av bollsport och nuförtiden styrketräning – följde med på sitt livs första riktiga skidtur på fjället ihop med mormor, moster Mia och mig. Efter 2 dagars snöblandat regn och lugn kom sol och vi passade på att både åka skidor utför och som du ser här – ta den traditionella milen från Blåsjöfjället och hem till gården på Lassebacken.

Skidtur över Blåsjöfjället med bångstyrig känslostorm

Min pappa skjutsade oss upp på fjället med bil varifrån vi sen kunde åka själva hem.

skidturEn strålande stund och medvind till en början.

skidturHugo har bara åkt i preparerade spår innan och var ovan vid skidutrusningen han lånat av morfar, men kämpade på bra och kom in i tekniken till slut.

I början gick allt fint, sen blev det både snöstorm, bakhalt, en vurpa, ”nä, nu går jag med skidorna” och på kvällen – känslostorm. Över något så futtigt som att han vägrade duscha: ”nämen jag blev inte ett dugg svettig..”. Jag lika löjligt tjurskalligt: ”jo, du BLIR det, men känner inte p.g.a. kylan från vind och snö..”. Ingen gav sig.

skidturSen började det snöa mer och mer till en ordentlig storm. Ja, plus det jag beskrev ovan. Inga foton från det, haha.

Mitt ”life goal” – fler gemensamma träningsintressen och upplevelser ihop med min stora kille och andra älskade – slutade med att vi som 2 envisa åsnor somnade osams. Och idag vaknade jag som ”världens sämsta mamma” och Hugo gör som du förstår förmodligen inte någo liknande skidtur på lääänge. Men jag hoppas ändå att NÅGOT positivt satt sig i honom. Sol, snack, skratt och kämparglöd som du ser en glimt av här. För som du vet, ofta är det ju det fina vi minns, kärlek vinner och resten blåser bort med tiden.. ♥

Känner du igen dig i föräldraskapets utmaningar – och gemensamma guldstunder längs vägen? Kram! /A

Relaterade lästips:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras