FILM: 3 bra basövningar för överkroppen i 2 nivåer

basövningar för överkroppen

Dags att flytta ut din träning?

Om du inte redan kör utomhus året om? Här i Stockholm är det riktigt nice, så jag passade på att filma 3 bra basövningar för överkroppen i samband med mitt eget benpass i onsdags. Både det (3 superset för rumpa/lår som du hittar filmklipp av här) och det jag ger dig här – korta, effektiva pass. Jag lär ju inte vara ensam om att det är mycket mer än träning som ska in i livet och då är superset eller heltäckande basövningar mina trix.

Här visar jag dig ett komplett pass med 3 bra basövningar för överkroppen. Mer än så krävs inte för att bygga styrka. Och som vanligt anpassar du antalet set, repetitioner och belastning efter dig och din träningstid.

3 bra basövningar för överkroppen i 2 nivåer

» DIPS: Fria alt. se en lättare variant i hörnet där du kliver upp och jobbar excentriskt ner genom att bromsa farten.

» CHINS: Fria alt. se en lättare variant i hörnet där du hoppar upp och jobbar excentriskt ner genom att bromsa farten.

» PUSH-UPS: I pik, med benlyft, ”vanliga” eller som i hörnet med händerna högt.

Upplägg:

Kör 4 x 6-12 repetitioner per övning, antingen alla basövningar för överkroppen var för sig, eller direkt efter varandra med en paus efter varje varv. Jag visar 2 olika nivåer av alla övningar som även går att kombinera. Börja gärna med att göra/försöka göra den tyngre varianten för att sen fortsätta med den lättare till antalet repetitioner du siktar på.

Lycka till med din träning och hoppas du en strålande helg. Kram! /A

Gillar du detta kanske du även är intresserad av:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras