FILM: Starka ben och bål med Slam Ball – 8 övningar

slam ball

Bollar är kul och praktiska på många sätt.

En Slam Ball t.ex., även kallad medicinboll eller Dynamax som är ett vanligt märke på bollen. Jag har ju visat dig övningar med detta smarta träningsredskap tidigare, bl.a. ett helkroppspass, men nu med extra fokus på din ben och bål. Stora och viktiga muskelgrupper, liksom hjärtat som oundvikligt också får träning.

Här får du träna många funktioner på ett roligt sätt i ett och samma pass – kondition, styrka, explosivitet och jävlaranamma. Fördelen med en Slam Ball är att den är tung, mjuk och inte studsar iväg så mycket. Lite otympligare att greppa än t.ex. en kettlebell och därmed bra träning för mycket liknande i din vardag (bära barn, lådor, kasta bort stenar från åkern.. hmm).

Några av övningarna körde jag vid ett pass i Jormgymmet på sportlovet och filmade ytterligare några till dig. Om du vill ha ös, puls, kraft och inre lugn av att avreagera dig lite.. 😉

Ben och bål med Slam Ball – 8 övningar

  • 10 wall balls
  • 10 utfall bakåt med twist
  • 10 overhead squat till boll
  • 10 draken / sida
  • 10 höftlyft + lårcurl
  • 10 väggkast m. twist /sida
  • 10 fällknivar
  • 10 golvpowerkast

Förslag på upplägg: Kör så många varv du vill och hinner? Eller plocka övningar du blir sugen på att lägga in i dina egna pass. Har du ingen Slam Ball kan du använda en annan typ av boll, gärna tung variant, men om lätt fotboll tränar du mer snabbhet/ reaktion / bollkontroll än styrka. Bra förmågor det med.

Lycka till med din träning och hoppas du får en härlig helg! /A

Fler rekommenderade läs- och filmklipp:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras