4 somriga maträtter

Gott, fräscht och enkelt!

Där har du mina ledord mot somriga maträtter. Ofta är vi på resande fot med begränsade matlagningsmöjligheter, eller ännu hellre – blir bortskämda av någon annan kock, men även hemma vill jag ha det smidigt. Dessutom lockar krispiga grönsaker extra mycket. Inte bara för att dom är saftiga i värmen, utan för att smaken är en helt annan när det är säsong och dom fått mogna i solen. Man får passa att frossa i närproducerat den här årstiden.

Så. Där har du mina bakgrundstankar till dessa somriga maträtter från senaste tiden. Hoppas dom kan ge dig någon idé till dina kommande måltider.

4 somriga maträtter

1. Lax med bönpasta och grillad spetskål. Koka bönpastan enligt instruktioner, samt grilla eller ugnsstek spetskålen med laxen som du hittar recept på här. Servera med färsk grönsallad och romsås eller majosås.

2. Pitabugare. Helt enkelt en vanlig hamburgare (kött/fisk/kyckling/vegetarisk/vegansk) som du steker eller grillar och serverar i rostat pitabröd. Goda tillbehör är exempelvis sallad, ost, rostad lök, tomat och avokado.

3. Kycklingwrap. Grillad eller ugnsstekt kyckling serverad i tortillabröd, här ihop med bearnaisesås (yes, min favoritsås ihop med ponzu mayo), sallad, avokado, broccoli och tomat.

4. Nacchos & Co. Stekt kött- eller vegofärs är användbart till mycket. Jag gör ofta både en sås till pasta eller lasagne, plus tacofärs. Den passar fint att sprida över nachochips, toppa med ost och in i ugnen tills allt fått fin färg. Servera med färska grönsaker och exempelvis vitlökssås.

Annars är ju all form av sallad och grillat typiskt god sommarmat. Komplettera gärna med fler förslag i en kommentar om du har. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras