FILM: Coreträning med gunga – 6 effektiva övningar

En plats som lockar fram lekfullhet och rörelse, vare sig du vill det eller inte.

Gungställningar. Där coreträning med gunga kan vara något av det mest effektiva du kan köra, samtidigt som barnen lätt kan hänga med eller leka bredvid. Gratis gym du hittar lite varstans, här hos mina föräldrar på Lassebacken.

Som jag nämnt vill jag köra så mycket utomhus som möjligt under mina resor i sommar, både för att maximera naturnjutet och som kontrast till träningen i stan. Här blir inget pass det andra likt och kroppen får omväxling från det jag vanligtvis kör. ”Semesterperiodisering” kan vi kalla det, men somliga pass inte superlätta för det, som denna coreträning med gunga jag visar dig.

Fördelar? Gungans instabilitet gör att dina inre, stabiliserande coremuskler automatiskt kopplas på och får jobba lite extra. Dessutom är den rörliga leksaken – fram och tillbaka, men även åt sidorna – perfekt för att träna i flera rörelseplan. Ger styrka inför vardagens tvära kast.

En snabbarer film (och kanske enklare att se varje övning i varsitt klipp?) ser du här på Instagram, men här i IRL-takt.

Coreträning med gunga – 6 effektiva övningar

  1. Gung-inchworm
  2. Hög planka till pik
  3. Sidoplanka med armlyft
  4. Sit-ups: Sida – rakt upp – sida
  5. Hög planka med sidogung
  6. Gungsaxen

Upplägg? Välj ut 2-3 övningar att komplettera din övriga träning med eller kör alla som ett utmanade corepass, exempelvis med 3 x 10 reps/övningn och sida.

Lycka till om du testar. Puss! /A

Gillar du coreträning med gunga rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras