FILM: Fredagsfys i Lassebacksgymmet – 7 övningar med TRX, gummiband och gunga

Fredag kompis!

Då jag i vanlig ordning laddat upp en träningsfilm till ditt fredagsfys, idag från Lassebackens sköna gym. Som jag nämnt vill jag köra så mycket utomhus som möjligt i sommar, både för att maximera naturnjutet och som kontrast till träningen i stan. Här blir inget pass det andra likt och kroppen får vila från de tunga lyften jag vanligtvis kör. ”Semesterperiodisering” kan man kalla det. Tid för återhämtning och lättare övningar, vilket kommer ge kraft inför de tyngre passen där hemma. Dessutom kan barnen haka på om de vill eller leka vid sidan och ingen transporttid krävs. Visst är en stund för sig själv välbehövligt när vi så här tajt ihop, men det får jag vid löpningen och för mig väger ändå familjetiden mer nu på semestern. Vi träffar ju mina föräldrar så sällan och även i min egna lilla familj är vi mestadels utspridda under jobb/skoltiden.

Till det här passet behöver du en gungställning, TRX/annan suspension trainer och ett gummiband. Har du inte allt detta – byt ut övningarna mot andra. Plocka de övningar du gillar eller kör passet rakt av om du har alla redskap. Om inte hittar du ett helt pass med en gunga här, 9 övningar med gummiband och kroppsvikt här och ett helkroppspass med TRX här att hitta alternativ från. Jag ger även andra förslag i texten till övningarna nedan.

O.B.S! Tempot i filmen är uppskruvat till det dubbla och glöm inte att upprepa alla övningar för båda sidor.

Fredagsfys i Lassebacksgymmet – 7 övningar med TRX, gummiband och gunga

  1. Over head squat med TRX (alt. med stång / kvastskaft)
  2. Hög rodd + excentriska omvända flyes i TRX (alt. med gummiband eller räckhäv)
  3. Bulgarian split squat i TRX (alt. med bakre benet på en bänk, gunga eller liknande)
  4. Låg rodd + corerotation i TRX (alt. rodd med gummiband, hantel, skivstång)
  5. Axelrotation utåt med gummiband (alt. i kabelmaskin eller med hantlar)
  6. Gung-push ups + magindrag (alt. vanliga push ups med knäindrag)
  7. Core anti-rotation med gummiband (alt. i kabelmaskin)

Upplägg: 3 x 12 repetitioner per övning och sida.

Heja dig och hoppas du får en fantastisk fredag. KRAM! /A

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras