Basic benpass med skivstång – 6 övningar

benpass med skivstång

Vilket redskap väljer du om ETT?

Svårt tycker jag, men mitt kan vara det du ser här! Därför blev ett ”basic” benpass med skivstång det första jag körde på gymmet tillbaka i stan. Efter en tid med mer löpning, gummiband, sling trainer, ringar, kroppsvikt och på Gotland – några pass med gymmaskiner, längtade jag efter skivstången. Kan låta konstigt, men det är något med att kunna lasta på ordentligt med vikter och känna hela kroppen samarbeta för att orka. Eller.. jag smög igång lite lättare än normalt, men ändå en bra start på ”gymhösten” då det kommer bli många benpass med skivstång.

Kanske enklare för dig att titta på Instagram där jag delat upp mitt benpass med skivstång i separata övningsklipp, men du kan även kika här:

Basic benpass med skivstång  & Co.

➤ 1. cossack squat
➤ 2. good mornings
➤ 3. utfall bakåt
➤ 4. raka marklyft
➤ 5. knäböj
➤ 6. hip-thrust

» HUR? Välj ut övningar du gillar eller kör alla för ett köttigt benpass, förslagsvis med 3 x 8-12 reps/övning.

» VARFÖR? Benstyrka är ju bra att ha (liksom i resten av kroppen som du också får endel träning för här). Och jag har valt övningar med flera av våra naturliga grundrörelser, för kraft, rörelse- och skadefrihet i livets bergochdalbana. Även en jäkla pwrkänsla och kul med omväxlande träning?

Lycka till med din träning! ❤︎/A

Fler benpass med skivstång:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras