Nu när det är säsong för svenska hallon och när som med köpta..
..vill jag bjuda dig på Raw Rasberry Cheesecake. Eller ”bjuda”, du får baka den själv eller skicka vidare receptet till någon som vill göra det åt dig. Själv hittade jag det här i bloggarkivet efter en sökning, sugen på att skapa något riktigt läckert av hallon jag hittat på syster Mias buskar. Sen hamnade dom direkt i munnen, men ändå. Tanken var god. Och du har kanske bättre tålamod än mig?
Dessutom är det ingen avancerad Rasberry Cheesecake, kräver t.ex. ingen ugn och är fin på så sätt att den passar alla. Vegan eller inte – supersmarrig. Prova gärna ”Skippa Sockret”-Martinas recept och avgör..
Raw Rasberry Cheesecake
Ingredienser:
Botten:
- 2 dl hasselnötter
- 1 dl mandlar
- 12 st dadlar
- 2 msk kokosolja
- 1 nypa salt
Fyllning:
- 3,5 dl cashewnötter (blötlägg i vatten ett par timmar innan, gärna över natten)
- 5 msk kokosolja
- 6 dl färska eller frysta hallon (se dock till att det får tina ordentligt innan du börjar)
- 1,5 msk agavesirap
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 dl kokosgrädde
- 1 msk citronjuice
Gör så här:
- Blötlägg cashewnötterna ordentligt (helst dagen innan, annars ett par timmar).
- Börja med botten, mixa alla ingredienser i en matberedare tills den går ihop.
- Tryck sedan ut botten i en smord springform (22 cm i dm) med löstagbar kant eller använd ett bakplåtspapper i.
- Ställ sedan botten i kylen medan du gör fyllningen.
- Skölj av det blötlagda cashewnötterna ordentligt och mixa dessa tillsammans med resten av ingredienserna tills du får fyllningen krämig och slät. O.B.S. Spara gärna några hallon till dekorationen och att vända ner i smeten om du vill ha lite härliga bitar i din rasberry cheesecake.
- Ta ut botten ur kylen och häll på fyllningen. Ställ sedan cheesecaken i frysen någon timme innan den serveras.
Yum. Kram! /A