Varm rödbets- och grönkålssallad med fetaost – recept

Grönkål!

Här från en throw back till höstlovet i Jorm 2018, då det fortfarande gick att plocka direkt från mina föräldrars land till en härlig grönkålssallad. Och med tanke på att det är knappt en månad kvar till december – kanske den godaste ”juliga” grönsaken jag vet. Grönkål känns passande av någon anledning och rödbetor är ju traditionell julmat i form av sill- eller rödbetssallad, men jag har aldrig varit så förtjust i det. Gillar du? Om inte, ja annars också för den delen, rekommenderar jag att du provar det här – ja, gärna redan nu!

Jag kunde inte hålla mig till julafton och har redan lagat två omgångar av denna varma grönkålssallad. Lika vacker som läcker och näringsrik. Rödbetor är fullproppade med bland annat grymma kolhydrater och nitrat, bra för bl.a. blodtrycket och kroppens syresättning. Grönkål innehåller massor av vitaminer, antioxidanter, fibrer och kalcium m.m. Och kombinerar du båda dessa med rödlök, fetaost, flingsalt och kokosolja får du en riktig närings- och smaksuccé!

Varm rödbets- och grönkålssallad med fetaost

Ingredienser:

  • Grönkål
  • Rödbetor
  • Rödlök
  • Fetaost
  • Olivolja
  • Flingsalt/örtsalt

Gör så här:

  1. Stek hackad grönkål så att den blir mjuk i en stekpanna alt. tillsammans med övrigt på en plåt i ugnen.
  2. Dela rödbetor i lagom storlek, lägg på en plåt med skivad rödlök och smulad fetost. Blanda med olivolja/kokosolja och salta.
  3. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter.

grönkålssallad

Själv åt jag min grönkålssallad med ugnsgrillad lax, stekt ägg och soja/ingefära/chilisås. Rekommenderas varmt! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras