Inspiration till dina lunchlådor – 5 goda idéer

Äta lunch på restaurang, köpa med dig något färdigt eller ta med hemifrån?

Hur gör du, fixar egna lunchlådor eller handlar? Själv lägger jag sällan mycket tid på att laga något avancerat till mina lådor eller när jag äter lunch hemma, lägger hellre krut på middagen då man kan äta mer i lugn och ro. Mitt fokus mitt på dagen ligger på jobb och andra projekt, så lunchen blir mest för att få mättnad och energi, men det skadar såklart inte om maten även smaka gott, eller vad säger du? idéer

Ofta utgår jag från rester från middagen dagen innan, frysen eller om jag tagit mig tid för storkok någon dag. Annars går det snabbt att plocka ihop lunchlådor av grönsaker, ägg, nötter och annat från kylen till en mättande sallad. Sen händer det att jag och kollegorna går på restaurang eller äter vid olika pressevent, men oftast tag jag med mig lunchlådor och här hittar du några förslag som är enkla att göra och ta med eller äta på hemmakontoret.

Inspiration till dina lunchlådor – 5 goda idéer


1. Wok. Här med av strimlad, stekt kycklingfilé, wokgrönsaker, kokosmjölk och en skvätt sojasås. Serverat med nudlar och nötter.

lunchlådor

2. Matig sallad. Sötpotatis, keso, avokado, grönsaker och kalkon m.m.

3. Grillad kyckling med pesto, halloumi, potatis, färska grönsaker och vinegrette.

goda middagsrecept lunchlådor

4. Fiskpudding – perfekt att dela i passande bitar till dina lunchlådor. Denna dessutom en riktigt enkel ”fuskvariant” som du hittar recept på här.

4. Biffar (kött/kyckling/vego) med pasta, oliver, färska grönsaker och hummus eller någon god sås till, t.ex. denna enkla vitlökssås.

Matlåda med tonfisk/annalissjanis.se

5. Tonfisk med kikärtor, grönsaker och frukt. Här även en bit lax, gröna sojabönor och vinegrette (viktigt med god olja/vinäger/krydd-dressing så det inte blir torrt och trist).

Har du fler förlag att tipsa mig och andra läsare om? Skriv gärna, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras