Svett och bronsklor – veckans träning och vardagsrapport #42

Jaaaa…

…yoga är nice, men egentligen var jag sugen på en riktig partynatt. Dricka drinkar och dansa med vänner till kl 3, sen ligga seg med ett fånigt leende på läpparna åt dumheter halva dan efter. Men. Tänk att det ska va så svårt att leva ohälsosamt nu för tiden. O.b.s. viss ironi, men seriöst – den där jäkla Coronan sätter sina spår du vet, både i form av krogar som stänger kl 23, sjuka vänner m.m. m.m. Suck.

Fördelen är såklart att man verkligen har chans att ladda batterierna, men ibland ba tröttar jag på allt snusförnuft (inkl. mitt eget). Blir som ett bångstyrigt barn med behov av att trotsa. Gå mot vinden, det tillrättalagt präktiga som inte syns minst i hälsobranschen.

”Perfekt är sällan perfekt” brukar jag predika, alla har vi något jobbigt bakom den putsade fasaden, men ändå hamnar jag ofta i duktighetsfällan. Optimal balans, jo tjena, sitt bästa är alltid optimalt. Å andra sidan, den som siktar på 100% korrekt hamnar väl på ca 80? Och jag tänker att minst 20% galenskap är mänskligt befriande, håller du med? Det är väl lite därför man lever hälsosamt, för en marginal att ”spåra ur” ibland? Dricka drinkar och dansa med vänner till kl 3, sen ligga seg med ett fånigt leende på läpparna åt dumheter halva dan efter. Eller vad du känner för..

..så blev det inte, men bra ändå. Mer om vad här i veckans träning och vardagsrapport.

Svett och bronsklor – veckans träning och vardagsrapport #42

» Träningen har fortsatt i bra flow, precis som veckan innan. Jag skriver sällan om mina mätbara mål, eller snarare riktlinjer, men har några som ger en bra indikation på hur kroppen mår och att träningen ger effekt. Vikter och repetitioner vid vissa basövningar t.ex. eller kraften i löpsteget vid mina backintervaller. Det är vad jag menar med ”bra flow”, när både känslan och det jag vill kunna lirar. Dessutom fick jag prova mitt mod och mina förmågor på ett nytt sätt i måndags, vid klättringen om du såg? Himla kul, men ett pass mindre i crossfitboxen p.g.a. det. Nästa vecka blir dock som vanligt (se förra veckans upplägg) och ÄNTLIGEN är även Ewelina tillbaka. Visst är det många andra vänner där, men vi känner varandra på ett annat sätt och har så kul mellan tunga lyft, ös och rörlighet.

» Jobbet har jag inget speciellt att säga om. Eller jo, verkligen. I måndags hade vi som sagt kickoff hela dagen och pratade om framtiden, planerade och satte upp mål. Ser fram emot hur det utvecklar sig, liksom för mina grymma bootcamp-deltagare. Nu är det ännu fler som blivit sjuka i Covid eller influensa, men dom som KAN träna gör det jättebra. Och håll utkik om du är sugen på att vara med i nästa omgång, tror jag drar igång en i början av mars.

» Barnen var hos Jonas, förutom någon timme mellan skola och deras närliggande träning vissa dagar. Ja, plus telefon och sms, skönt att det funkar så bra när abstinensen blir för stor. Och redan idag kommer hela ligan igen eftersom Jonas ska ha lägenhetsvisning, så vi byter en dag tidigare den här veckan. Vet att jag borde passa på med en massa annat och njuta av dom barnfria dagarna och jo – det gör jag också, men ser ändå fram emot att få en helgdag med dom den här veckan också. Även katterna gillar när det är lite liv i compact lovin hemmet, annars tar dom ut energin på andra sätt (se bilden, haha).

» Övrigt har jag lyxat med hämtmat och ”tagervadmanhaver” när jag varit själv, passat på att SOVA och fixat naglarna igen, med lack i brons. Tanken var ”solgula” (för nu ÄR det väl ändå vår?) men jag bad om lite skimmer och då blev det som det blev. Kanske lite väl glammigt, men vem behöver inte lite lyxig känsla såhär i januarislasket? Och för att knyta an till inledningen – du måste inte ”se ut som en buddistisk munk” för att yoga, eller ”ett muskelberg för att träna med skivstång”. Ok, nu överdriver jag igen, men du fattar. Det är skönt att vi kan vara lite av varje.

» Måendet har varit stabilt, även om inga klackar i taket. Tyvärr. Snarare på soffbordet, speciellt med tanke på att det inte blev någon utgång ihop med Derin och Ewelina som tänkt. Och kanske hormontabletterna WoHo jag nämnde förra veckan har hjälpt till att stabilisera mitt humör? Jag har bara tagit dom i ca 4 dagar nu så det är kanske lite tidigt att avgöra, men kanske?

Inte så mycket nytt eller spännande, med lite av mycket från veckan som gått. Hur mår du? Och hur har din vecka varit? Kram! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras