”Varför får jag inga träningsresultat..” – 10 skäl

träningsresultat

”Varför får jag inga resultat av träningen..”

..tror jag du innerst inne vet? Men ibland kan en vänlig påminnelse hjälpa dig mot önskade träningsresultat, som att…

10 skäl till att du inte får önskade träningsresultat

1. ..du har inte hittat en passande form? Något kul? Eller som åtminstone ger dig något positivt runtomkring, för stunden eller på sikt. Som funkar för dig personligen, är hållbart i din vardag, motivationsmässigt, men..

2. ..du tror att ALLA pass ska va kul? Jo, något positivt bör du alltid få med dig, men att ”skratta dig igenom varje burpee” är för stort krav. Däremot kan du (låter knäppt men) lära dig uppskatta svett, hög puls och känslan av muskler som jobbar. Med tid, tålamod och om du inte..

3. ..tränar för sällan/lätt? Regelbundenhet behövs både för att hålla motivationen uppe och få träningsresultat. Hur mycket/hårt är som mycket annat personligt, men 2-3 pass i veckan (+ vardagsmotion) är ofta en bra riktlinje, men kanske..

4. ..du tränar för ofta/hårt? Dagligt tuffa pass är ingen bra idé. Din kropp behöver vila, mängd beroende på vad-, intensitet- och erfarenhet. Allmänt bra: minst en vilodag i veckan + att variera träningen ist för..

5. ..du tränar samma sak varje gång? Din kropp har ca 640 muskler, plus lungor, leder, skelett, en hjärna.. som stärks av att utmanas. Det sägs att ”efter 8-12 veckor har kroppen vant sig” och omväxling är också ofta roligare. Nya upplägg, ny motivation?

6. ..du glömmer resten? Rätt mängd/kvalitet av mat, sömn, njutning, stress, goda relationer..  påverkar dig både fysiskt, mentalt och är enormt viktiga för träningsresultaten och kanske..

7. ..du siktar på fel mål? Ju bättre du är att formulera ditt mål, desto lättare är det att följa, utvärdera och framförallt – hålla uppe motivationen. För höga mål känns ouppnåeliga och frustrerande, för lätta – ingen kul utmaning. Formulera SMARTa mål (Specifika, Mätbara, Accepterade, Realistiska, Tidsbegränsade).

8. ..dina mål går isär? Att träna ”för viktnedgång + bli starkare” kaaan vara svårt. Se ovan igen (specifika), var ärlig mot dig själv och sikta på en sak i taget (ofta med bonus för fler resultat).

9. ..du tränar även om du är trött eller sjuk? Ok att inte vara superpigg inför varje pass, men ibland är det bättre att vila än riskera att skada dig/bli ännu sjukare. Vid feber/influensa är det vila ett måste, men även när du känner dig trött kan det va bra att ta det lugnt så kroppen får chans att återhämta sig.

10. ..du lyssnar mer på alla andra? Trender, föräldrar, vänner, Influensers..  kan ge massor av inspiration och verktyg, men du känner dig själv bäst. Se rad 2 och..

..all lycka till med din träning, kram! /A

Fler lästips för träningsresultat:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning