FILM: 6 varianter av push-ups med bonus till olika kroppsdelar

varierade push-ups

Push-ups – finns det någon mer effektiv, lättillgänglig, simpel och samtidigt TUNG kroppsviktsövning?

Knappt. Dessutom finns mängder varianter av push-ups att variera den vanliga ”rakt-upp-och-ner-varianten” känns uttjatad, inklusive extra bonus till specifika kroppsdelar. En klassisk push-up, eller armhävning om vi ska prata svenska, är egentligen också en helkroppsöving där du t.ex. har stor nytta av att spänna rumpa och lår för att få kraft, men jag ska visa dig varianter med mer twist. Förutom fantastik träning av bröst, axlar, armar och coreträning i alla varianter ger du lite extra kärlek till din rumpa, axlar, rygg, rörlighet..  jag visar.

Vill du hellre se varje övning i ett eget klipp? Kika här på Instagram!

6 varianter av push-ups med bonus till olika kroppsdelar

  1. Klassiska push-ups (alltid grym träning för din core)
  2. Med rumpkick
  3. Med axelklapp
  4. Med ryggdrag
  5. Med sidoplanka och arm/axellyft
  6. Med hund / stretch av bröst/axlar/baksida underkropp

Hur? Mellan varje push-up gör du alltså ”twisten”. Välj en eller flera varianter till ditt pass och kör ex. 3 x 6-12 repetitioner av varje. För tungt? Jobba på knä eller händerna mot en bänk med samma teknik. För lätt? Placera fötterna på högt föremål. Avsluta gärna med den sköna stretchen du ser i slutet.

EN övning för alla och allt att köra överallt ish.. puss och lycka till med din träning! /A

Fler träningstips och varianter av push-ups:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.