Snabb bencirkel med tung pryl – 3 grymma övningar

bencirkel

Rullar in snabb fredagsfys till dig, varsågod!

Eller en bencirkel du kan köra hemma i helgen? Jag älskar i alla fall enkla, effektiva upplägg som vi ofta kör i crossfitboxen, som du kanske hört mig hylla många gånger förr? Man måste ju inte köra ”tusentals övningar i timtal” för att träningen ska räknas eller ge något. En vanlig missuppfattning, som i sig kan vara ett hinder, ”allt-eller-inget-tänket”.

Denna bencirkel körde vi i måndags efter teknikträning i power clean. Inget för att bygga maxstyrka, men det kan du också med en riktigt tung boll och färre repetitioner. Eller byt ut bollen mot en skivstång med samma övningar? Det jag visar är däremot kanon som final på din träning, eller som ett eget snabbpass för aktivering, energi, styrkeuthållighet OCH svidande lår. Skööönt, speciellt efter, men även ett underhållande upplägg för skallen – att räkna!

Jag använder en sk. dead ball, men du kan lika gärna ta något annat tungt du har till hands.  Och får du inte upp filmen i bloggen hittar du den här på Instagram.

Snabb bencirkel med tung pryl – 3 grymma övningar

  • 10 utfallssteg
  • 10 sumo marklyft
  • 10 front squat

x 4 varv med 30 sekunders vila mellan varje = heltäckande ben-/röv-/bålpass med okomplicerat och underhållande upplägg för sinnet. ”Å ett, å två.. ” å hoppas du får en härlig helg! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras