”Mössan” genom tiderna – fångafebruari 2023

Mössan?

Det beror på vilken du menar? Löparmössan du ser här? En räckbar favorit sen flera år, lagom tjock med proffsig look blev 1a bild i Underbara Claras ’s fotoutmaning #fångafebruari , igår alltså på tema #mössan . Svårt, för jag älskar mössor och har många fler än den ovan..

”Mössan” genom tiderna

Mössan
1. Fårskinnsmössan? Den jag övade bort passgångstilen i som 3-åring? Eller ”bort”, det där med koordination har aldrig varit min grej, varför du kan glömma klockrena aerobicsmoves, clean and jerks etc. i flödet, men glad motionär ändå. Och skidor kan jag åka nu.


2. Studentmössan? Eller partyhattarna från studieåren med järgänget i Östersund och sen Karlstad? Då livet lekte och jag både tog Universitetsexamen i Multimediedesign och till Lic. Personlig tränare. 2 hattar(/mössor) jag bär än idag.

Mål Vasaloppet Öppet Spår 2013/Anna Lissjanis

3. Segermössan från Öppet Spår 2013? Mitt livs bästa lopp, prestations- som känslomässigt. Med erfarenhet av det värsta från 2006 (9 mils magknip) och betydligt bättre träningsdos gled jag lycklig i mål på 7,5 h.

Mössan

4. Badmössan? Har sällan känt mig så ful och fel, haha. Simning har jag aldrig gillat och hoppade i som en ”livrädd spermie” i Vansbros vilda vatten, men tog mig i land och mål. Ett lopp senare (trygg Lidingölopplöpning) även En Svensk Klassiker rikare.

5. Tomteluvan? När jag ledde utomhusträning och samlade in pengar till UNICEF 1a advent 2015. Kämparglöd och glädje i kylan med bidrag till dom som behövde det ännu mer.

Mössan

6 Chefmössan? Som suttit på sen 2017, mest bakom skärmen, men även framför linsen som chefredaktör/content manager här på SportHälsa. Tackar även grymma PTn @tobiasbroden som ställt upp som modell på ett hörn.

blåsjön

7. Tunna ”underhjälmenmössan”? Perfekt när jag, syster Mia och kids swishar nerför Blösjöbacken. Där jag och syskonen ”bodde” som små, spionerade på turister, åkte skogsbanor.. aldrig utan lagom tunn underhjälmmössa.

compact living Mössan
8. Flyttmössan? Nytt hem, ny mössa.. Ironi åsido, 2021 var ett spännande, men också slitigt år. ”Att lämna något bra för att få något bättre..” guldnyckeln ledde iaf till ett kärt compact lovin hem (+ två älskade katter så småningom).

9. Moderna familjemössan? Jo, hur höga snöhögarna vi än har mellan oss är barnen vår lika älskade gemensam nämnare. Jag är glad att förlegade gamla familjekonstellationer krossats på fler håll, samt över mitt och x-mannens fortsatt bra teamwork kring vårt gäng. Här en av få fångade bilder av oss alla från förra julen.


10. Tröttmössan? Se nr 8 igen, tvära kast mellan liv med 4 barn och.. solo. Tid att tänka, KÄNNA som jag knappt gjort på några år. Även positivt såklart, men just där: trött, kall, nere..

..som livet är för oss alla, uppochner, många mössor. Vilken väljer du? ♡

TACK till Clara för inläggsinspo när tankarna har fullt upp i IRL-livet. Även tips till dig som läser, spana i #fångafebruari här och häng med. Mer kommer iallafall månaden ut på min Instagram och somligt här i bloggen, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning