Närhetsprincipen och pwrpass – veckans träning och vardagsrapport #91

Närhetsprincipen.

Att ”gräva där du står” och hitta guldet du trodde saknades. Blivit hemmablind för. Eller gräver i en skål popcorn om jag landar på jorden (/där i soffan) efter en filosofisk inledning – lyckan har vi ofta runt oss. Jo, även olyckan förstås (därför alltid en bit hushållspapper i min närhet eller i fickan haha), men vad jag vill komma fram till är att det sällan är mer makt, pengar eller annat ägandeskap vi behöver för att må bra. Inte jag iallafall. Mer kärlek är däremot alltid välkommet, även om jag är rätt bortskämd med det också.

Det är vad jag menar med närhetsprincipen, att jag ser tydliga mönster i hur bra jag mår av att ha barnen, övrig familj, djur, vänner eller andra jag älskar runt mig, men även mig själv. Nära till mina egna känslor, som ibland inte alls är särskilt ljusa, men eftersom jag vet vad dom beror på (eller åtminstone att dom alltid vänder) är dipparna lättare att tackla. Eller vänta ut.

Expert på att svamla är jag också, men det vet du redan och hoppas du förstår vad jag menar. I veckans träning- och vardagsrapport får du några mer konkreta exempel.

Närhetsprincipen och pwrpass – veckans träning och vardagsrapport #91

» Träningen har sällan varit så rolig som nu, både i form av pwr och fokus. Om jag ska fortsätta leka självdoktor tror jag det är barnens förkylningsvirus som lämnat kroppen, plus att jag försökt släppa annat som drar ner energin. Oavsett var veckan en av dom bättre, både fysiskt och mentalt. Jag är tillbaka i dipsräcket med min strulaxel, har känt mig stark vid dom 2 crossfitpassen och även på egen hand. Vid ett tungt, lugnt styrkepass och backlöpning. Att jag fick plats vid lördagsyogan ännu en gång är också en fet bonus, fantastiskt skönt och välbehövlig. Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: växlande lugn jogg / promenad
  • Onsdag: lugn, tung styrketräning
  • Torsdag: crossfit med lång rörlighet
  • Fredag: lugn löpning
  • Lördag: yoga
  • Söndag: löpning – backintervaller

» Måendet har som vanligt varit bättre med ungarna runt mig och det jag nämnde ovan. Det ligger så djupt rotat i moderskapet (och mänskligheten) att må bra av att ”ge till andra”, vilket jag även får av mitt jobb, till vänner, sociala medier m.m… men när barnen är här är det dom.

Förmodligen är det också en del av att jag INTE mår så bra ibland. Det dåliga samvetet när det känns som jag inte räcker till eller kan ge dom allt jag skulle önska. Så ok, pengar ÄR bra att ha, men mycket kan vi göra av egen energi och det i vår närhet. Småsnack under promenader, en kram, trolla till vardagsmaten och göra sitt bästa för att fylla basbehoven du vet. Ta hand om kroppen, vilket i sin torr lyfter sinnet (som jag bl.a. skrivit om här och här).

Men ALLT går inte att ”sova – äta – träna” sig till. Nu väntar en solovecka då jag vet att tomheten efter barnen kommer eka, men den brukar alltid ha många guldstunder också. Mer tid att göra vad jag känner för, återhämta mig – eller röja loss om jag har lust. Visserligen även mer tid att känna efter också, övertänka, men jag tror att allt som kommer ut behöver komma ut.

» Barnen har som sagt varit hos mig, utom Hugo som trivs fint solo i Lidingöhemmet när x-mannen varit bortrest. Jag saknar honom såklart, men förstår – det blir trångt ihop med alla syskon i vårt lilla compakt lovin hem. Och jag försöker ändå se det som bra träning för oss båda, för Hugo att sköta sig själv och för mig inför att barnen flyttar hemifrån helt.

Även övriga gänget är relativt självgående, men det blir ändå mer fix och tider att passa när dom är här. OCH mer glädje. Jag älskar att skämma bort dom (för det mesta), för att återgå till inledningen. Att dela vardagssnack, läxor, träningar, matplanering, skratt åt våra galna katter, en skål popcorn..

I helgen hade både Junior och Hampus matcher och Jonna thaboxningsträning. Fotbollen roddade Jonas med som har bil, medan jag följde dom små. Glad att vi har så bra teamwork kring gänget.

» Övrigt? Tycker det räcker så, eller vad säger du? Blir lätt en lång roman när jag sätter igång, men det är skönt att skriva av sig och reflektera en gång om veckan tycker jag.

Hur mår du? Och har du något på hjärtat du vill dela med dig av? Skriv gärna och stor kram hursomhelst! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.