Allt för Hälsan 2023 och singeldagen – veckans träning och vardagsrapport #116

allt för hälsan 2023

”När livet kräver mer av dig, behöver du kräva mindre av dig själv. Öva på att ge dig själv omtanke. Vad behöver du befria dig från på kort sikt – och på lång sikt? Skriv ner och kasta i soptunnan”..

..stod på skylten vid stora scenen för Allt för hälsan 2023, klokheter från årets stora branschmässas moderator Sofia Ståhl. Ord om handlingar jag tänker att många av oss behöver höra i dagens prestationssamhälle, eller hur känner du? Väldigt träffande för mig dom senaste åren iallafall. Hur bra jag är att följa dom är en annan 5a. Ibland går det bättre än andra gånger, men det poppar ofta upp i bakhuvudet: ”släpp prestationsprinsessan en aning” och fyll på med det jag anser vara hälsa. Rätt basic saker, men som ligger till grunden för allt, enligt mig:

Glädje, kraft, kärlek

Samma gamla hörnstenar, även om metoderna går i trender som jag spanade på vid Allt för hälsan 2023. En helg för kära återseenden och mingel med kollegor i hälsovärlden, att visa upp/studera, shoppa och testa nyheter, gå på pass, närverka, lyssna på intressanta tal..

Jag kan inte räkna antalet gånger jag varit på mässan och Allt för hälsan 2023 var precis lika trevlig som vanligt. I mina tidigare bloggår var jag ivrig att fånga allt med kameran, men nu berättar jag kort (längre ner) pga översta raderna, men genomsyrande ”glädje kraft, kärlek”. Allt annat ”jämnar ut sig”, för oss individer liksom hälsobranschen. Ena året är det nässköljning, andra rödljusterapi, någon har mer av en sak, en annan något annat  – samma syfte.

Poäng med dagens långa och djupa inledning? Vi är rätt lika du, jag och andra, hälsomässan med från år till år, men vi fortsätter hjälpa oss själv och andra mot mer glädje, kraft, kärlek på olika sätt. Häng med för en återblick på veckan:

Allt för Hälsan 2023 och singeldagen – veckans träning och vardagsrapport #116

» Träningen: en av alla saker jag sänkt kraven på som du kanske noterat? Förutom Tjejmilen där jag verkligen var sugen på att testa mina förmågor har jag skippat prestationsmål, trots att jag sällan varit så ”all round vältränad” och utvecklats massor av ca 3 år i crossfitboxen. Ser med glädje tillbaka på åren jag tävlade mer och andra som tränar målinriktat, men just nu har jag varken lust eller behov att att förbättra mig i högre takt och trivs med min träningsmix, så varför skulle jag?

Separationer, inte bara från x-mannen utan kollegor, andra doldisar, bostad m.m., har slitigt mer än jag trott, så även om jag kör hårt när kropp och känsla varit rätt vill jag ha träningen som en fristad från ”måsten”. Rutiner är sköna allt luta sig mot, men även dom i blyerts. Ändå alltid massa nya upplevelser, i veckan kul kluriga rörlighetsövningar med kettlebell, befriande löpning i regn, något tyngre egen styrketräning och yogaaa.. summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: styrketräning med underkroppsfokus + rörlighet
  • Torsdag: crossfit + rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: yoga
  • Söndag: löpning, någon slags intervaller

» Måendet har jag inte så mycket att berätta om. Rätt medelmåttigt och ointressant, men jag har ändå haft många upplyftande stunder i veckan och plockat upp mina utvecklande KBT-uppgifter lite halvt. Även där med ”lagom” press på mig själv, även om det är saker som behöver fylla på med och annat ”kasta i papperskorgen.” Tänker att en liten boll i taget gör stor skillnad på sikt och att det ändå blir motsatt effekt att addera ännu ett stressmoment just nu.

» Singles day är inget jag firat direkt, men vet att många undrar. Och jo, jag är fortfarande fullt singel, men även om jag trivs i eget sällskap är det inget jag ser mig som livet ut. Tror dock att mycket kommer till oss om vi bara slappnar av och har ett öppet sinne, så igen stress. Jag har redan mycket kärlek i livet (se punkten nedan t.ex.) och är knappast desperat, men kan längta efter någon att dela annat i livet med. Samtidigt har det förmodligen varit bra för mig med en tid solo, för som jag sagt innan vill jag inte vara beroende av bekräftelse från någon/något annat för att älska mig själv. Bearbeta bagage och bygga en grund av ”self love” tror jag vi alla behöver för att kunna ge kärlek till andra, så den som fångar mig nu får en Anna 2.0, haha. Eller .711…

» Barnen var det min tur att rå om. Dom 3 ”små” på heltid, Hugo på ”måltid” haha. Han var som vanligt nöjd med mer egentid och att komma hit på middagar med matlådor med sig tillbaka. Dessutom har vi övningskört, för nu närmar sig körkort. Helt sjukt. Och resten arv gänget har det som vanligt varit hålligång omkring, träningar, läxor, match.. men också avkopplande hemmakvällar. Många gnäller över regn och mörker, men jag tycker mest det är mysigt.

» Allt för hälsan 2023 var en annan höjdpunkt i veckan som sagt. Dels kul att hänga med Tessa och Max, mina kollegor på SportHälsa och bl.a. dela ut flyers om vårt längdskidläger ihop med Engelbrektsloppet i januari 2024 och testa koppning. Som små sugkoppar i gummit du sätter på kroppen för att minska spänningar, ökad blodtillförsel och återhämtning liksom massage. Det nöp åt på ett skönt sätt och perfekt, lugn start på en intensiv mässdag att ligga och meditera. Dels var det kul att säga hej till vänner och bekanta i branschen, lyssna på tal och spana på nyheter.

Trender jag noterade: rödljusterapi för hemmabruk, böcker om psykisk ohälsa, funktionsdrycker/vatten utan socker/sötningsmedel, olika massageprodukter och ”naturliga” kosttillskott. Något du som också var där vill lägga till?

» Övrigt? En jäkla massa jobb, men har även unnat mig ögonbryn och fransar hos Ximena på Frog, god mat med råvaror från päronen i Jorm, firat kladdkakans dag med bäste bagare Jonna – plus chokladens dag igår, gömt mig bakom kudden framför serien ”Ondskan” (fy fan vad ARG/ledsen jag blir på den där pappan) och mer trallvänliga ”Så mycket bättre”..

..och hur mår du? Har du gjort något besök på Allt för hälsan 2023? Eller något du vill ventilera om vecka? Skriv gärna, kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.