Julafton 2023 – bilder av det bästa från firandet i Jorm

jorm julafton 2023 annajonasson outfit

Med vackraste julglittret jag vet – bakgrundsvyn – vill jag önska dig en god fortsättning och samtidigt ta dig tillbaka till dopparedan!

Min julafton 2023 blev verkligen sådär fin som jag hade hoppats på. Och ”bäst” var kanske inte det typiskt juliga, även om jag gillar det med, men år efter år inser jag allt mer vad jag värdesätter mest och tvärtom kan lägga mindre energi på.

Alla inte älskar julen. Röda tomtar, döda grisar, traditioner, överflöd.. framför allt inte känslan av ensamhet, utanförskap och ”misslyckande” (i jämförelse).

jul Jorm 2023 anna jonasson

Alla älskar inte heller att vara med på bild, varför du får årets juloutfitfoto utan kids (dock ett av dom bakom kameran och här fångad i en kram♥), men vad jag vill komma till – alla älskar väl ändå fortsättningen!?

Så med en av julens bekvämt förbestämda fraser vill jag önska dig just det – en GOD FORTSÄTTNING, plus en påminnelse om att det ofta bara är den vackra ytan du ser, trenden jag noterat att allt fler lyfter i sociala medier. Att ”ingen glittrig julgran är komplett utan barr”, så ha det i åtanke i scrollen.

Det du INTE ser bland mina bilder är allt stök kring att slå ihop 3 generationer, traditioner, vanor och förväntningar när vi strålar samman här i Jorm. Som alltid utmanande, som alltid mysigt. Vi umgås i regel bara ca 3 gånger om året allihop, men då blir det intensivt – på gott och ont, men mest gott. Min kära mor är Lassebackens ”Ernst”, julexpert på allt från pynt till mat, vi övriga hjälper till, men framför allt – ÄR. Tillsammans.

”Barr” av irritation och trötthet ibland, jo, men i min familj – där vi aldrig haft lätt att prata om känslor – har vi även lärt oss öppna upp allt mer under åren. Lite iallafall. Snackar endel om våra olikheter, försöker acceptera utan att krocka, men också ge varandra space mellan allt.

Kärleken jag känner för min familj och miljön här i Jorm är oavsett lika stark. Och klart vi får vara glada och fira även om allt under ytan inte är perfekt – kanske mest av allt då? Här tar jag dig med på en bildbomb med lite av det bästa från julafton 2023.

Julafton 2023 – bilder av det bästa från firandet i Jorm

jorm julafton 2023 annajonasson juljoggen elin

Den årliga juljoggen ihop med min vän Elin är en fin morgonritual på dopparedan, så även julafton 2023 och i år mötte hon mig med tvilllingvagn. -14° bet i kinderna, men som alltid fick vi en positiv start på dagen av att prata om allt som hänt sen sist, samtidigt som våra kroppar rastades. Vi har mycket gemensamt som 2 träningsglada tvilligmammor och Jormare, en typiskt bra terapirunda innan respektive familjeös.

jul Jorm 2023 anna jonasson hugo hampusjul Jorm 2023 anna jonassonjul Jorm 2023 anna jonasson jonnajul Jorm 2023 anna jonasson bobbo brorjul 2023 jorm anna jonasson

Efter frukost – mer utelek i snön, katter som människor. Jag fick provköra pappas nya vrålåk till skoter med alla ungar på släp uppför backen, lättkörd, tyst och snygg. Sen susade dom ner och – aaa, du ser! In i värmen medan solen sjönk i ett eldhav bakom fjällen.

jul Jorm 2023 anna jonasson outfit

Årets juloutfit igen. Min långklänning hade jag redan ”förbrukat” en gång, så den fick stanna hemma i stan till förmån för ärvd kostym av min mamma. Rymlig för massa god julmat och snygg ihop med piff av gulddetaljer.

jul jorm 2023 anna jonasson jonna mormor knäckjul jorm 2023 anna jonasson julbord familjjul jorm 2023 anna jonassonjul jorm 2023 anna jonasson julmatjul jorm 2023 anna jonasson jonas jonasson junior

MAT! Mitt på dagen: silllunch, senare: kötträtterna och fika mellan allt. Samma gamla vanliga, men alltid lika gott efter lång tid ifrån. Och samma efterlängtade folk att snacka ikapp med över varje måltid, flera timmar ibland om högt och långt.

jul jorm 2023 anna jonasson hugo hampus junior jul jorm 2023 anna jonasson miss lojul jorm 2023 anna jonasson mormor mamma sotisjul jorm 2023 anna jonasson bobbo brorjul 2023 jorm jonna bobbo bror anna jonasson

Och tänk – alla hade varit snälla och fick klappar! Årets julklapp i Sverige enligt statistik var sällskapsspel och det fick barnen av min kära bror, alltid grym på att hitta roliga presenter. Årets julklapp enligt mig var ändå den lurviga killen du ser ovan, Bobbo Bror. Hans dyra höftoperation drog ner antalet klappar till övriga ungar, men var ändå det dom önskade sig mest.

Själv hade jag redan fått mina julklappar sen länge, en frys full med egenproducerade råvaror från mina föräldrar, plus skjuts t/r Östersund m.m., men även denna snygga mössa från brorsans byggfirma. Ja, inte bara jag, alla i familjen fick en varsin stilsäker Jorm Byggkonsult-mössa.

julafton 2023 jorm lassebacken jämtland anna jonasson

Tacksam så in i norden för allt och alla här. Moderna familjen med föräldrar, brorsan, katterna, x-mannen en sväng och snart även syrran med familj..  men är även glad för det jag har i stan. Kontraster du vet, lyx att kunna få båda.

Jag vet att alla inte får fira med sina nära och kära av olika skäl, eller tycker om julen överhuvudtaget som sagt – också helt ok. Hur var din julafton 2023? Om du firade? Berätta gärna, stor kram hursomhelst! ♥/A

Gillar du inlägget om min julafton 2023, här från tidigare år:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.