Säg cheese!?
Mmm, halloumichips är verkligen värda att prova om du älskar ost. Jag har sett dom i Instagramflödet flera gånger och tyckt att det sett så enkelt och gott ut. Egentligen inget annat än smaken av dom du lägger på grillen, men i den här formen: tunna, krispiga och fingervänliga. Något extra.
Med en halloumibit som legat länge i kylen kom jag på att testa för första gången tidigare i veckan – INTE sista. Äter ofta halloumi på sommaren, men den här varianten känns mer passande året runt. En kylslagen aprildag t.ex.
Halloumichips – så gör du:
- Sätt ugnen på 225°.
- Hyvla halloumi så tunt du kan.
- In i ugnen ca 10-20 minuter (kika med jämna mellanrum så dom inte bränns).
- När dina halloumichips är gyllene och hårda är dom klara.
Perfekt tilltugg på ostbrickan, i snacksskålen framför TVn eller att smula över som salt krisp på salladen?
Succé! Jag fatta varför dom fått snurr i sociala medier. Lätt som en plätt att göra av en enda ingrediens, crunchy, proteinrika, feta och salta i en härlig kombination.
Med det önskar jag dig en riktigt go söndag, kram! /A