Som snacks eller tillbehör till maten?
Låt mig introducera krispiga rödbetschips till din receptbank. Precis lika gott som det låter, lätt att göra, fulla av finfina kolhydrater och nitrat till din power, samt antioxidanter till immunförsvaret. Det kan vi inte boosta nog just nu, eller hur?
Tidigare har jag delat recept på sötpotatischips och ostchips som alternativ till traditionella av potatis, men detta kan vara min nya favorit. Speciellt ihop med vitlök- och parmesandippen jag tipsa om längre ner. Mmm..
För att få dom sådär krispiga man vill är trixet att salta dina rödbetschips en stund inna n du skjutsar in dom i ugnen, det suger åt sig vätska. Annars inga konstigheter.
Krispiga rödbetschips
Ingredienser:
- 4 st rödbetor
- olja (oliv- eller raps)
- flingsalt
Gör så här:
- Tvätta och skiva rödbetorna tunt med kniv, mandolin eller hyveln på ett rivjärn.
- Sprid ut rödbetsskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper, ringla över olja och blanda runt.
- Salta och låt stå en stund. Sätt ugnen på varmluft 150° under tiden.
- In med chipsen i ugnen i ca 20-40 minuter beroende på tjocklek (alt. låt torka i 100° och ca 1 h). Håll koll, dom bränns lätt.
Vitlök- och parmesandipp
Ingredienser:
- 1 dl majonäs
- 1,5 dl riven parmesanost
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk citronsaft
- salt & peppar
Gör så här:
- Riv parmesanost och vitlök.
- Blanda med majonäs och pressad citron.
- Smaka av med salt och peppar.
Förvara dina chips torrt om du inte äter upp alla på en gång. Finns risk. Dippa och njut! ♥/A