Torra tortilliabåtar över från fredagsmyset?
Hemgjorda glassbåtar av tortilliabåtar rekommenderas. Både ett smart sätt att ta tillvara på eventuella rester och skapa din personliga variant av den älskade glassklassikern. Göra en helt sockerfri variant med din egna glass? Byta ut sylten mot färska bär eller nötkräm? Toppa med hackade hasselnötter, strössel eller jordgubbar till midsommar? Du väljer
Hemgjorda glassbåtar av tortilliabåtar
Ingredienser 2 st:
- 2 mjuka tacobåtar
- 4 dl vaniljglass (färdig eller gör egen)
- 1 dl sylt
- 100 g choklad (alt. ”hard topping”-chokladsås)
Gör så här:
- Smält ett par bitar av chokladen och pensla insidan av tortilliabåtarna med den. Ställ in i frysen så chokladen stelnar.
- Låt glassen tina lite eller vispa mjuk med en elvisp.
- Klicka i glass i tortilliabåtarna, sen sylt och på den glass igen. Ställ i frysen en stund igen.
- Smält resten av chokladen och ringla över eller doppa glassbåtarna i den.
- Frys in eller servera!
Ett skepp kommer lastat med.. njut!
Alla i min famillj älskar glassbåtar, så ytterligare en fördel är att du kan fylla tortilliabåtarna med extra mycket glass och godsaker. Kan bli morgondagens perfekta dessert efter fredagstacos (om det blir något bröd över).
Med det önskar jag dig en god och glad midsommar! ❤︎/A