Sockerfri semifreddo med nötkräm – recept

sockerfri semifreddo

Glass och nutella är mina favoriter av sötsaker, så kombinationen – JACKPOTT!

Sockerfri semifreddo med nötkräm, snarlikt Nogger i smak. Ett recept jag fick av barnens faster Anna-Lena för många många år sen och har sen dess gjort flera olika varianter av. Även första gången jag smakade hade vi gjort semifreddo med Nutella, men du kan variera innehållet i det oändliga. Några förslag är med dajm, nötter, hackad choklad, sylt, bär, kaksmulor..  ja, du fattar! Vad som du tycker om.

Sockerfri semifreddo med nötkräm

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1,5 dl Sötströ eller liknande sötningsmedel (alt. vanligt socker om du önskar)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,5 dl sockerfri nötkräm

Gör så här:

  1. Dela äggen så att gulorna hamnar i en bunke och vitorna i en.
  2. Vispa gulor och sötströ pösigt.
  3. Vispa vitorna till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
  4. Vispa även grädden rätt hård ihop med vaniljpulver.
  5. Blanda allt varsamt och häll i en form klädd i plastfolie. Frys 3-4 timmar.
  6. Som godast när den är lite halvtinad så ta fram den en stund innan den ska ätas. Mmmm..

..mmmm. Underbart gott till färska bär.

Kram och gohelg! /A

Gillar du sockerfri semifreddo rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras